Πανταλάκης: H Attica Bank η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα επιλύσει το ζήτημα του αναβαλλομένου


Την πεποίθηση πως η Attica Bank θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που στο τέλος του 2021 θα έχει αντιμετωπίσει οριστικά και το ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του πιστωτικού ιδρύματος.

Όπως είπε, με την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 27Α του νόμου 4172/2013 οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις της τράπεζας θα μετατραπούν σε οριστικές, εκκαθαρισμένες και άμεσα εισπράξιμες απαιτήσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, εν συνεχεία η τράπεζα θα σχηματίσει ειδικό αποθεματικό και θα εκδώσει παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών στο Ελληνικό Δημόσιο (warrants).

Κατά τον κ. Πανταλάκη μέσα από τη διαχείριση αυτή -που παρουσιάζεται αναλυτά σε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε σήμερα– η Attica Bank θα καταστεί η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα επιλύσει το ζήτημα του αναβαλλομένου φόρου.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι κεφαλαιακοί δείκτες της τράπεζας θα αποκατασταθούν σταδιακά, με την ένταξη των τιτλοποιήσεων στο σχήμα κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής ΙΙ» και τη συνεπαγόμενη μείωση του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Attica Bank, έχει θέσει στο επίκεντρο του νέου στρατηγικού σχεδίου της, την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται με τη δημιουργία σύγχρονων τραπεζικών προϊόντων χρηματοδότησης της περιβαλλοντικής στρατηγικής των πελατών της, καθώς και την ολοκλήρωση του ψηφιακού και επιχειρησιακού μετασχηματισμού της και την επανατοποθέτησή της στην αγορά τόσο σε ψηφιακό όσο και μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της, το μοντέλο λειτουργίας των οποίων θα μεταβληθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ