ΠΟΕΣΕ: Επιχειρηματίες εστίασης «παρέδωσαν» τα κλειδιά των καταστημάτων τους

«Ζητούμε από την Κυβέρνηση όχι μόνο εξειδικευμένα μέτρα για την εστίαση κατά τη διάρκεια των lockdown, αλλά και μέτρα τα οποία θα δώσουν ζωή κατά την επανεκκίνηση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν οι επιχειρηματίες της εστίασης, σε διάφορα σημεία της χώρας, μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους σε κατά τόπους σημεία σε όλη τη χώρα, ζητώντας εξειδικευμένα μέτρα για την εστίαση κατά τη διάρκεια των lockdown, αλλά και μέτρα τα οποία θα δώσουν ζωή κατά την επανεκκίνηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ:

Στο κάλεσμα της δράσης της ΠΟΕΣΕ «Τα κλειδιά της εστίασης», σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες του χώρου Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων από τον ακριτικό Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Οι επαγγελματίες του Κλάδου προσήλθαν σε κατά τόπους σημεία σε όλη τη χώρα και με τη μαζική συμμετοχή τους με πόνο ψυχής παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, τους κόπους μιας ζωής.

Στην Αθήνα η κεντρική δράση συλλογής των κλειδιών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στον Κλάδο.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση όχι μόνο εξειδικευμένα μέτρα για την εστίαση κατά τη διάρκεια των lockdown, αλλά και μέτρα τα οποία θα δώσουν ζωή κατά την επανεκκίνηση.

ΖΗΤΑΜΕ

Κατά τη διάρκεια του lockdown

Ρευστότητα – Χρηματοδότηση (30% επί του τζίρου των επιχειρήσεων με αναφορά στον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους)
Απαλλαγή του 100% από τα ενοίκια του επαγγελματικού χώρου
Απαλλαγή από Τέλη & Φόρους προς τους ΟΤΑ κατά την διάρκεια του lockdown, με νομοθετική πρωτοβουλία, χωρίς απαραίτητη συνδρομή απόφασης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, με αίτηση του ενδιαφερομένου και αναδρομική ισχύ από 14/3/2020
Αναστολή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες – μείωση προμηθειών
Ένταξη του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ
Ένταξη του κλάδου στο πρόγραμμα παγίων δαπανών
Κατά την επανεκκίνηση

Χρηματοδοτικά εργαλεία εύκολα προσβάσιμα από τον κλάδο
Μείωση του ενοικίου κατά 40% μέχρι το τέλος του 2021. Αναστολή εξώσεων–παράταση επαγγελματικών μισθώσεων
Μείωση ΦΠΑ στο 6% για την εστίαση.
Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για ένα 6μηνο
Ένταξη του κλάδου στα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ
Κούρεμα υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση
Ρύθμιση σε 120 δόσεις των υπολοίπων του κουρέματος χρεών
Απαλλαγή από τέλη καταλήψεως και Δ.Τ. 0,5% & 5% μέχρι την 31/12/2021

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ; ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡΩ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ; ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ;, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ AΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΟΥ ΚΥΤΤΑΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΝΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛ…ΚΕΣ ΕΙΣΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑΣ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here