Ομορφιά Δέρμα: Τα οφέλη της χρήσης του καστορέλαιου στο δέρμα σας

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis, που καλλιεργείται κυρίως στην Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ινδία. Η Ινδία είναι στην πραγματικότητα γνωστή ως παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή καστορέλαιου, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι οι κύριες χώρες εισαγωγής. Το καστορέλαιο παράγεται από τους σπόρους του φυτού με ψυχρή συμπίεση και δεν θεωρείται βρώσιμο λάδι. Σήμερα, χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε πολλά καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος. Ας δούμε, όμως, τώρα ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του καστορέλαιου στο δέρμα σας.

Πρόληψη ρυτίδων

Το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας. Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης, κάνοντας τις ρυτίδες να εμφανίζονται πιο γρήγορα.

Καταπολέμηση της ακμής

Το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Τα βακτήρια στο πρόσωπό σας μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε ακμή.

Μείωση οιδήματος

Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος. Θα μπορούσε, επίσης, να μειώσει το μέγεθος των φλεγμονών της ακμής.

Ενυδατική δράση

Η υγρασία διατηρεί το δέρμα σας νεανικό, λαμπερό και υγιές. Η υγρασία αποτρέπει επίσης τις ρυτίδες.

Καταπραϋντικό έναντι του ηλιακού εγκαύματος

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το καστορέλαιο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλείται από το ηλιακό έγκαυμα. Οι ενυδατικές του ιδιότητες μπορούν επίσης να μειώσουν το ξεφλούδισμα του δέρματος.

Αναζωογονεί τα ξηρά χείλη

Εάν έχετε ξηρά χείλη, παραλείψτε τα κραγιόν και τα μολύβια χειλιών που μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα, και δοκιμάστε, αντ’ αυτών, να χρησιμοποιήστε καστορέλαιο. Ίσως θελήσετε να το αναμείξετε με ένα λάδι – όπως λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο – για καλύτερη γεύση.

Προώθηση της συνολικής υγείας του δέρματος

Το καστορέλαιο είναι γεμάτο με υγιή λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here