Συναγερμός στα νοσοκομεία της Αττικής – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Ο βασικότερος λόγος που οδηγήθήκαμε στο lockdown είναι η ασφυκτική πίεση που ασκείται ήδη στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα από τα στοιχεία που κλείδωσαν τη νέα καραντίνα είναι το ισοζύγιο εισαγωγών – εξιτηρίων καθώς σε κάθε 2 εισαγωγές αντιστοιχεί 1 εξιτήριο, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι θέμα 4 ημερών οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική να χτυπήσουν «κόκκινο». Χθες το βράδυ για ολόκληρη την Αττική οι διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες ήταν μόλις 64.

Ένα-ένα «κοκκινίζουν» τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Την τελευταία εβδομάδα, για κάθε 2 εισαγωγές ασθενών δινόταν μόλις 1 εξιτήριο.

Με αυτό το ρυθμό, εκτιμούν οι ειδικοί, είναι θέμα τριών το πολύ τεσσάρων ημερών, οι ΜΕΘ στην Αττική να χτυπήσουν κόκκινο!

Καθημερινά πλέον οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ξεπερνούν τις 200. Χθες, είχε εφημερία το Αττικό. Στο νοσοκομείο έγιναν 19 νέες εισαγωγές.

Στον Ευαγγελισμό, που επίσης εφημέρευε, έγιναν 25 νέες εισαγωγές covid περιστατικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, τα κενά κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην Αττική είχαν μειωθεί στα 43. Υπήρχε δηλαδή πληρότητα 80%, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Τα νοσοκομεία στην Αττική είναι το «μαξιλάρι» του συστήματος υγείας, όταν οι αντοχές των περιφερειακών νοσοκομείων αρχίζουν να εξαντλούνται.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, το μεσημέρι υπήρχαν μόλις 2 κρεβάτια κενά στην κλινική covid, ενώ η πληρότητα στην ΜΕΘ είχε φτάσει στο 55%.

Το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο στις «κόκκινες» περιοχές, εκτρέπουν πόρους για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος.

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, όπου χρειάζεται διπλασιάζονται οι κλινικές κορονοϊού, ενώ περιορίζονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία μέχρι 80%.

ΑΤΤΙΚΗ

  • 929 νοσηλευόμενοι
  • 108 εισαγωγές (χθες)

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

  • Ευαγγελισμός, 9 κενές κλίνες
  • Σωτηρία, 15 κενές κλίνες
  • Αττικόν, 12 κενές κλίνες
  • ΚΑΤ, 1 κενή κλίνη

Στα ενθαρρυντικά νέα για την αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού με το εμβόλιο της AstaZeneca. Η πλατφόρμα άνοιξε για πολίτες 60 – 64 ετών.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here