Σχολεία: «Λουκέτο» από σήμερα (11.02) στην Αττική – Το στοίχημα και η σιγουριά για τις Πανελλήνιες

Lockdown: Κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων από σήμερα (11.02) στην Αττική λόγω των αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Η αισιοδοξία για κάλυψη της ύλης και κανονική διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και το πλάνο για επέκταση της σχολικής χρονιάς με λιγότερες διακοπές το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Σε «σκληρό» lockdown μπαίνει από τις 06:00 η Αττική, με τα σχολεία να μην αποτελούν εξαίρεση και να βάζουν «λουκέτο» τουλάχιστον ως τις 28 Φεβρουαρίου. Το κλείσιμο αφορά όλες τις βαθμίδες, πλην των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Έτσι, γυμνάσια και λύκεια θα πραγματοποιούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, μέσω της γνωστής πλέον πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες: 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα λύκεια.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

Επιπλέον, για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες θα αρχίσει από αύριο εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 10:00 έως τις 12:00.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη (10.02), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της Αττικής θα αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Όπως είπε, η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Αττικής στο διάστημα 11 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία.

Αισιοδοξία για τις Πανελλήνιες, τι είπε ο Πρωθυπουργός

Είναι κοινό μυστικό, βέβαια, πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία, τα αυστηρά μέτρα και τα lockdown που επιβάλλονται για να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, αφορά τα σχολεία. Ειδικότερα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν μπροστά τους τη μεγάλη πρόκληση των Πανελληνίων εξετάσεων, η κατάσταση με την τηλεκπαίδευση και τις χαμένες διδακτικές ώρες σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξόχως ανησυχητική.

Η πεποίθηση, όμως, που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι πως η διδακτέα ύλη θα καλυφθεί έστω και με ελάχιστη μείωση στον όγκο της. Μάλιστα, υπάρχει πλάνο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να περιοριστούν οι διακοπές του Πάσχα ή να παραταθεί η σχολική περίοδος για κάποιες ημέρες, κάτι που επεσήμανε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ήταν λάθος το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Το πιο δύσκολο είναι να βάζεις στη ζυγαριά το εμπόριο και τα σχολεία. Κάθε εβδομάδα στο σχολείο, είναι κέρδος για τα παιδιά. Η τηλεκπαίδευση είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Σε άλλες χώρες δεν συμβαίνει. Έχω ζητήσει από την κ. Κεραμέως να φροντίσει ώστε να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά και να καλυφθεί η ύλη, έστω και μειωμένη. Ίσως με κάποιο περιορισμό των διακοπών του Πάσχα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here