Servier Hellas: Διπλή διάκριση για τη Servier Hellas στα Patient Partnerships Awards


Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η φαρμακευτική εταιρεία Servier Hellas στη φετινή απονομή των Patient Partnerships Awards, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της στην ενημέρωση των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ειδικότερα, η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση των Φαρμάκων «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!» απέσπασε GOLD βραβείο στην κατηγορία Improving Health: Improving Patients’ Life Award και SILVER βραβείο στην κατηγορία Patient Compliance Initiative. Η πρωτοβουλία φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Αφορμή για την υλοποίηση της εκστρατείας υπήρξαν τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών σύμφωνα με τα οποία πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις τροποποιούν τη δοσολογία ή διακόπτουν τη λήψη των φαρμάκων τους χωρίς να ενημερώνουν τον γιατρό τους, με αποτέλεσμα να θέτουν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο. Από τη διαπίστωση αυτή γεννήθηκε η κεντρική ιδέα της καμπάνιας, δηλαδή η παρουσίαση των σκέψεων των ασθενών που τους οδηγούν να μην ακολουθούν την αγωγή τους και να γίνονται…οι ίδιοι γιατροί του εαυτού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της εκστρατείας είναι η αύξηση της ενημέρωσης των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, αλλά και του γενικού πληθυσμού, για την αναγκαιότητα της σωστής τήρησης της φαρμακευτικής αγωγής που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.akolouthotinagogi.gr που περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές που βοηθούν τους χρήστες να λαμβάνουν σωστά τα φάρμακά τους. Η καμπάνια πλαισιώνεται επίσης από τηλεοπτικό σποτ, προβολή στο YouTube, ενέργειες διαδικτυακής προβολής, σελίδα Facebook καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

H Αναστασία Βασμουλάκη, Project Manager Servier Hellas, δήλωσε: «Στη Servier γνωρίζουμε καλά ότι η θεραπευτική αξία των φαρμάκων αναδεικνύεται μόνο όταν αυτά λαμβάνονται σωστά από τους ασθενείς, Για αυτόν τον λόγο, θεωρούμε ευθύνη και ηθική υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο στην αύξηση της ενημέρωσης των ασθενών για τη σημασία της ορθής χρήσης των φαρμάκων τους. Η διπλή διάκριση της εκστρατείας στον θεσμό των Patient Partnerships Awards μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα, διότι αναγνωρίζεται πως η προσπάθειά μας έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ο θεσμός των Patient Partnerships Awards επιβραβεύει τις καλύτερες ενέργειες και πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ εταίρων της Υγείας για θέματα πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης των ασθενών, οι οποίες ωφελούν συνολικά τους ασθενείς και το σύστημα Υγείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ