«Θερίζει» ο κορονοϊός τη Βραζιλία: 1.648 θάνατοι και 54.022 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (7/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.648 ασθενείς με COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 54.022 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα 212 εκατ. κατοίκους της, μετράει μέχρι σήμερα 528.540 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 19 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, τα οποία ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Διαδηλωτές ζητούν την καθαίρεση του Μπολσονάρο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββαρο και την Κυριακή σε πολλές πόλεις της χώρας ζητώντας την καθαίρεση του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο και περισσότερα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Παρασκευή, η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρόζα Βέμπερ έδωσε την άδεια για την έναρξη έρευνας για τον Μπολσονάρο, βάσει των υποψιών για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης εμβολίων που έχουν παραχθεί στην Ινδία.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν αρχικά προγραμματισθεί για τις 24 Ιουλίου, αλλά επισπεύσθηκαν έπειτα από την παρουσίαση στοιχείων για σκάνδαλο διαφθοράς στην προμήθεια των εμβολίων στην επιτροπή της Γερουσίας που ερευνά την διαχείριση της επιδημίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η υγειονομική κρίση στην Βραζιλία έχει συνδυασθεί με τους χαμηλούς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ