Έρχεται lockdown και σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Πολύ κοντά στο σκληρό lockdown, όπως συνέβη με την Αττική, φαίνεται ότι βρίσκονται Αχαΐα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού σε αυτές τις περιοχές φαίνεται ότι προβληματίζουν σφόδρα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εισήγηση είναι για lockdown τύπου Αττικής.

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή καθώς προς ώρας δεν φαίνεται να κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει «επιτάχυνση» όπως συνέβη με την Αττική.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη προσωπική εικόνα της κατάστασης θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην πόλη για να επισκεφθεί νοσοκομεία αλλά και να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η εικόνα της Τετάρτης

Στην Αχαΐα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σταθερά άσχημη καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 112 νέα κρούσματα με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να φτάνει στο 36,09.

Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06.

Πολλά ήταν για ακόμα μια ημέρα τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέες μολύνσεις με τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία να προέρχονται από την αναλογία που παραμένει χαμηλά στο 9,1.

Προβληματική είναι ακόμα η κατάσταση στην Εύβοια όπου εντοπίστηκαν 57 νέες μολύνσεις με την αναλογία να φτάνει στο 27,04 ενώ στις περιοχές που θα στραφεί η προσοχή προστέθηκε και η Θάσος, όπου τα επτά νέα κρούσματα ανέβασαν την αναλογία στο 50,84. Αντίστοιχα προβληματική είναι η εικόνα και στην Κάλυμνο όπου τα εννέα κρούσματα έφτασαν την αναλογία στο 30,56.

Αντίστοιχη η κατάσταση και στη Χαλκιδική, όπου τα 15 νέα κρούσματα οδήγησαν στο 14,16 της σχετικής αναλογίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επισης:

Περιστέρι: Συναγερμός για φιαλίδιο με εμβόλιο της Pfizer που εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here