Π.Ο.Υ πανδημία: Απίθανο να διέρρευσε ο ιός από το εργαστήριο στην Κίνα

Ανέφερε ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για να αναγνωριστεί η πηγή του ιού. Η έρευνα θα μπορούσε τώρα να επικεντρωθεί στη Νοτιοανατολική Ασία, είπε ένας ειδικός. Η ομάδα της ΠΟΥ βρίσκεται επί του παρόντος στο τέλος της ερευνητικής τους αποστολής.  Η Wuhan, στην κεντρική επαρχία Hubei της Κίνας, είναι το πρώτο μέρος στον κόσμο που ανιχνεύτηκε ο ιός το 2019. Έκτοτε, πάνω από 106 εκατομμύρια περιστατικά και 2,3 εκατομμύρια θάνατοι έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.

Ο Δρ. Embarek είπε σε συνέντευξη τύπου ότι η έρευνα είχε αποκαλύψει νέες πληροφορίες, αλλά δεν είχε αλλάξει δραματικά την εικόνα της επιδημίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ιός είναι πιθανό να προέρχεται από ζώα πριν εξαπλωθεί στους ανθρώπους, αλλά δεν είναι σίγουροι πώς. Πρόσθεσε επίσης ότι οι εργασίες για την αναγνώριση της προέλευσης της Covid-19 υποδεικνύουν μια “φυσική δεξαμενή” στις νυχτερίδες, αλλά ήταν απίθανο να συμβεί αυτό στο Wuhan. Οι ειδικοί είπαν επίσης ότι “δεν υπήρχε καμία ένδειξη” ότι ο ιός κυκλοφορούσε στο Wuhan προτού καταγραφούν εκεί τα πρώτα επίσημα κρούσματα τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Liang Wannian, ειδικός στην Επιτροπή Υγείας της Κίνας, είπε ότι η Covid-19 θα μπορούσε να βρίσκεται σε άλλες περιοχές πριν εντοπιστεί στο Wuhan. Η ομάδα κάλεσε για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο μετάδοσης “ψυχρής αλυσίδας”, αναφερόμενη στη μεταφορά και εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων. Η ομάδα κάλεσε για περαιτέρω έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο μετάδοσης “ψυχρής αλυσίδας”, αναφερόμενη στη μεταφορά και εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων. Επιπλέον, ο ειδικός στην Επιτροπή Υγείας της Κίνας, είπε ότι η Covid-19 θα μπορούσε να βρίσκεται σε άλλες περιοχές πριν εντοπιστεί στο Wuhan.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here