Σμηγματορροική δερματίτιδα : Θεραπέψτε την με φυσικό τρόπο


Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα δεν συνδέεται άμεσα με διατροφικές συνήθειες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διατροφή σας δεν επηρεάζει τις εξάρσεις σας. Φάτε τρόφιμα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και εστιάστε σε εκείνα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματά σας μειώνονται. Γενικά παρακάτω εκθέτουμε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της.

Ιχθυέλαιο

  • Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή των εκδηλώσεων δερματίτιδας που προκαλούν αλλεργίες, καθώς και άλλα θρεπτικά οφέλη. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της συνολικής ανοσοποιητικής και καρδιαγγειακής υγείας.

Αλόη

  • Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ερευνα έχει αποδείξει ότι το εκχύλισμά του είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.
  • Συμπληρώματα που περιέχουν τζελ αλόης ή εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή των εξάρσεων. Μπορούν επίσης να μειώσουν τη σοβαρότητα των εξάρσεων που συμβαίνουν.

Προβιοτικά

  • Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία διαφόρων ειδών δερματίτιδας, ειδικά σε παιδιά. Αλλά υπάρχει λίγη έρευνα για τη σύνδεση των προβιοτικών με αποτελεσματικά αποτελέσματα για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
  • Ωστόσο, τα προβιοτικά μπορούν να προωθήσουν ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα. Αυτό μπορεί να μειώσει τα φλεγμονώδη προβλήματα σε όλο το σώμα σας.
  • Το έλαιο τσαγιού μελετήθηκε για αρκετές παθήσεις του δέρματος. Τα αντιβακτηριακά, αντιμυκητιακά και αντιφλεγμονώδη οφέλη του το καθιστούν ιδανική θεραπεία για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
  • Το σαμπουάν, τα μαλακτικά και άλλα προϊόντα που μπορείτε να ξεπλύνετε μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τον κνησμό εάν περιέχουν λάδι δέντρων τσαγιού.
Μηλόξυδο

Ένα μούσκεμα ξιδιού μηλίτη μήλου θα χαλαρώσει τις κλίμακες στο τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή στην περιοχή της έκρηξης.

  1. Πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν.
  2. Εφαρμόστε ένα αραιωμένο διάλυμα ξιδιού μηλίτη στην περιοχή.
  3. Αφήστε το ξίδι και το νερό να καθίσουν στο τριχωτό της κεφαλής σας για λίγα λεπτά.
  4. Ξεπλύνετε καλά.

Ελαιόλαδο

Μια άλλη επιλογή για θεραπεία στο σπίτι είναι να επικαλύψετε το τριχωτό της κεφαλής σας με ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Απλώστε το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής.
  2. Αφήστε το λάδι για περίπου μία ώρα.
  3. Βουρτσίστε καλά για να αφαιρέσετε τις ζυγαριές από το τριχωτό της κεφαλής σας.
  4. Πλύνετε και σαμπουάν τα μαλλιά σας ως συνήθως.

Ακολουθεί βίντεο για την σμηγματορροική δερματίτιδα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ