Διαπροσωπικές σχέσεις: Χρυσοί κανόνες για την φροντίδα των δεσμών μας

Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας για να μας δώσουν φως, αλλά θα τους κρατήσουμε μόνο εάν οι αλληλεπιδράσεις μας μας βοηθήσουν να ενωθούμε, να διατηρήσουμε αυτόν τον δεσμό με ευγενή, ειλικρινή και ισχυρό τρόπο. Ξεχνάμε εύκολα ότι για να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα της φιλίας, της αγάπης και οποιασδήποτε άλλης σχέσης, πρέπει να τονίσουμε ορισμένες βασικές αρχές στις πράξεις μας.

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει… Οι λέξεις δεν μεταφέρονται από κανέναν άνεμο. Αυτά φωλιάζουν στην καρδιά και είναι ικανά να χτίσουν ή να καταστρέψουν, να ηρεμήσουν ή να ενισχύσουν, βοηθώντας να αναπτυχθούν ή να συρρικνωθούν. Οι κακές λέξεις, οι κακοί τρόποι ή οι λανθασμένες απόψεις μπορούν να σπάσουν μια καρδιά με καταστροφικό τρόπο. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με άλλους λέει πολλά για τον σεβασμό που τους έχουμε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα έχουν θέση στους διαλόγους επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι επομένως απαραίτητο να φροντίζουμε τις μορφές και το περιεχόμενο αυτού που εκφράζουμε.

Η αλήθεια πονάει μια φορά, αλλά το ψέμα πονάει πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό να σπάσει μια σχέση όσο το ψέμα και το μυστικό. Και τα δύο πράγματα είναι ικανά να καταστρέψουν τα πάντα στο δρόμο τους, να καταστρέψουν τα πιο πυκνοκατοικημένα δάση και να καταρρίψουν τους ψηλότερους πύργους. Το ψέμα μας κάνει να αμφισβητούμε χίλιες αλήθειες, κάνοντας μας να αμφισβητούμε ακόμη και τις πιο ειλικρινείς εμπειρίες που ζήσαμε. Υπάρχουν φυσικά πολλά ψέματα, αλλά μια υγιής σχέση δεν μπορεί να διατηρηθεί σε αυτά.  Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ δύο ατόμων είναι μια παρανόηση. Η διαφορά είναι ότι ακούμε για να καταλάβουμε και όχι για να απαντήσουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here