Συναισθηματικά Ευφυής: Τι συνήθειες έχουν

Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικοί όσον αφορά τη δημιουργία επιπτώσεων στους υπόλοιπους, και αναμφίβολα αντιπροσωπεύουν αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη πιθανότητα νίκης σε ποιότητα ζωής και κοινωνική επιτυχία. Πέρα από τη συναισθηματική συνειδητοποίηση και το να γνωρίζουμε πώς να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα άλλων ανθρώπων αυτό το στοιχείο  είναι μια άλλη πτυχή. Η αληθινή ικανότητα που χαρακτηρίζει τους συναισθηματικά ευφυείς ανθρώπους είναι ότι προλαμβάνουν.

Πτυχές όπως η γνώση της επίλυσης προβλημάτων, η ενθάρρυνση ή η βοήθεια άλλων δημιουργώντας ηρεμία και ευεξία, και με τη σειρά της, δημιουργώντας πιο σεβαστά και παραγωγικά κοινωνικά περιβάλλοντα, θα ήταν στην πραγματικότητα η πραγματική αξία αυτών των προφίλ.  Συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δίνουν προσοχή σε αυτό που αισθάνονται. Η αυτογνωσία συνίσταται στην ικανότητα αναγνώρισης διαθέσεων , συναισθημάτων και συναισθημάτων. Μέρος αυτής της διάστασης περιλαμβάνει επίσης την επίγνωση του πώς τα συναισθήματα και οι διαθέσεις επηρεάζουν άλλους ανθρώπους. Αυτή η ικανότητα ελέγχου των συναισθηματικών καταστάσεων κάποιου είναι βασική απαίτηση για συναισθηματική νοημοσύνη.

  • Συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Η ενσυναίσθηση περιλαμβάνει την ικανότητα κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων.
  • Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ρυθμίσουν τα συναισθήματά τους. Η αυτορρύθμιση είναι απολύτως απαραίτητη για τη συναισθηματική νοημοσύνη.
  • Κίνητρα, το κλειδί για την επιτυχία. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν κίνητρο να επιτύχουν τους στόχους τους και είναι σε θέση να διαχειριστούν τις συμπεριφορές και τα συναισθήματά τους προκειμένου να επιτύχουν μακροπρόθεσμη επιτυχία.
  • Κοινωνικές δεξιότητες. Ένας άλλος παράγοντας που χαρακτηρίζει αυτό το προφίλ είναι οι κοινωνικές δεξιότητες. Αυτό οφείλεται πιθανότατα, τουλάχιστον εν μέρει, στο να γνωρίζουν πώς να εναρμονίζονται με τα δικά τους συναισθήματα, καθώς και με αυτά των άλλων.
  • Ξέρουν πώς να προσδιορίσουν την προέλευση των συναισθημάτων τους, μπορούν να δουν την κατάσταση και να αναγνωρίσουν την πραγματική πηγή των συναισθημάτων τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here