Βουλή: Ψηφίστηκε με 166 «ναι» το νομοσχέδιο για την παιδιά και τα ΑΕΙ – Οι τρεις βασικές αλλαγές

Πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παιδεία με τις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την εισαγωγή πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Στο σύνολο 298 βουλευτών, επί της αρχής του νομοσχεδίου «υπερ» ψήφισαν 166 βουλευτές και κατά» 132 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο φέρνει τρεις αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων. Αυτές αφορούν στην ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και σύσταση δομών ασφαλείας, στη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) και στην ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές και για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η πρώτη αφορά στην καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα, όχι με απόλυτο αριθμό (πχ. 10), αλλά ορισμένη από το κάθε τμήμα.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στον περιορισμό του αριθμού των επιλογών του μηχανογραφικού και συμπλήρωσή του σε δύο φάσεις, ενώ η τρίτη αλλαγή αφορά στο χρονικό όριο φοίτησης. Για τα 4ετή προγράμματα σπουδών, το όριο θα είναι ν+2. Για τα προγράμματα σπουδών διάρκειας μεγαλύτερης των 4 ετών, θα είναι ν+3. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για εξαιρέσεις (λόγοι εργασίας, σοβαρών θεμάτων υγείας, κτλ).


Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πειτε μου,παρακαλω,ποιοι ψηφισαν το νομοσχεδιο για την μπατσαρια στα πανεπιστημια.Εναν,εναν παρακαλω.Εχω κατι παλιους λογαριασμους.[Να δεις που και αυτο θα βγει νομικα προβληματικο]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here