Ακμή: Τα οφέλη της μαγειρικής σόδας

Αυτή η απόφραξη μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη βακτηρίων και εμφάνιση σπυριών. Η μαγειρική σόδα είναι μια δημοφιλής φυσική θεραπεία για ξεσπάσματα ακμής και πρόληψη ουλών, αλλά είναι ασφαλής;

Η ακμή επηρεάζει συνήθως το πρόσωπο αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το λαιμό, το στήθος και την πλάτη.

Ενώ η ακμή συνήθως δεν είναι μια σοβαρή κατάσταση, τα σπυράκια μπορεί να είναι επώδυνα και ενοχλητικά και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση ενός ατόμου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για την ακμή

Η μαγειρική σόδα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις εξάρσεις της ακμής και να διαχειριστείτε τον πόνο και τη φλεγμονή του δέρματος λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντισηπτικών ιδιοτήτων της.

Ωστόσο, η χρήση μαγειρικής σόδας στο δέρμα δε συνιστάται ευρέως από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να αφαιρέσει σημαντικά προστατευτικά έλαια.

Εάν οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα για τη θεραπεία της ακμής, είναι καλύτερο να μην τη χρησιμοποιούν καθημερινά και να χρησιμοποιούν μόνο ελάχιστες ποσότητες.

Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαγειρική σόδα για την ακμή με διάφορους τρόπους, όπως οι εξής:

Μάσκα προσώπου: Για να δημιουργήσετε μια μάσκα προσώπου, αναμίξτε 1 – 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας με ένα καθαριστικό προσώπου και προσθέστε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού για να σχηματίσετε μια πάστα. Κάντε μασάζ στην πληγείσα περιοχή και αφήστε έτσι το δέρμα σας για 10 – 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Απολεπιστικό: Για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ως απολεπιστικό, φτιάξτε το ίδιο μείγμα, που κάνατε για τη μάσκα προσώπου, αλλά ξεπλύνετε αμέσως μετά την εφαρμογή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here