ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο υπουργείο Οικονομικών – Επιχείρησε έφοδο η ΠΟΕΔΗΝ (pics+vid)

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία έριξαν σανό στην είσοδο του υπουργείου

Ένταση και σπρωξίματα με δυνάμεις της Αστυνομίας σημειώθηκαν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι διαδηλωτές γέμισαν την είσοδο με σανό ενώ ανάρτησαν πανό και πλακάτ κατά της κυβέρνησης. Δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο έχοντας αποκλείσει την είσοδο.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019 , όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

«Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η Κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πανναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ έριξαν σανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε το βίντεο από το σημείο:


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here