Βραζιλία μετάλλαξη COVID-19: Τρεις φορές πιο μεταδοτική

Υπό την πίεση των μεταλλάξεων της πόλης της ζούγκλας Μανάους με ένα καταστροφικό 2ο κύμα μολύνσεων, ο υπουργός Υγείας Eduardo Pazuello επεδίωξε να διαβεβαιώσει τους νομοθέτες ότι το κύμα των τελευταίων μηνών ήταν απροσδόκητο αλλά τέθηκε υπό έλεγχο. Ανέφερε επίσης σε ακρόαση της Γερουσίας ότι η Βραζιλία θα εμβολιάσει τον μισό επιλέξιμο πληθυσμό της μέχρι τον Ιούνιο και τον υπόλοιπο μέχρι το τέλος του έτους – ένας φιλόδοξος στόχος καθώς η χώρα έχει μόλις εξασφαλίσει δόσεις για τον μισό πληθυσμό.

Η Βραζιλία ξεκίνησε εμβολιασμούς με εμβόλια που κατασκευάστηκαν από την Sinovac Biotech της Κίνας και την AstraZeneca της Βρετανίας πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Ο Pazuello δεν εξήγησε πώς αναλύθηκε η αποτελεσματικότητά τους έναντι της μετάλλαξης Manaus.  Το Ινστιτούτο Butantan στο Sao Paulo, το οποίο έχει συνεργαστεί με το Sinovac για να δοκιμάσει και να παράγει το Κινέζικο εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή του ότι είχε ξεκινήσει μελέτες σχετικά με αυτή τη μετάλλαξη αλλά δεν θα είχε κάποιο συμπέρασμα για 2 εβδομάδες.

Το βιοϊατρικό κέντρο του Fiocruz στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο έχει συνεργαστεί με την AstraZeneca για να γεμίσει και να ολοκληρώσει δόσεις του εμβολίου του που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε ότι μελετά την αποτελεσματικότητά του έναντι της παραλλαγής του Αμαζονίου, έστειλε δείγματα στην Οξφόρδη και αναμένει αποτελέσματα. Βαθιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το Manaus έχει πληγεί σκληρά από ένα βίαιο δεύτερο κύμα κρουσμάτων, το οποίο έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέχρι το σημείο διακοπής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here