Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες

Η Ινδονησία έχει ως στόχο να εμβολιάσει 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προτού προχωρήσει στους δημόσιους υπαλλήλους και στη συνέχεια στο ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα του Προέδρου Joko Widodo. Η χώρα είχε 1.183.555 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 32.167 θανάτους από την Τετάρτη, με τον αριθμό νέων καθημερινών μολύνσεων να δείχνει μικρή ένδειξη επιβράδυνσης.

Η κοινή άποψη είναι ότι η εφοδιαστική αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Τα εμβόλια θα αποσταλούν από την Τζακάρτα σε περισσότερες από 10.000 εγκαταστάσεις υγείας σε μια χώρα που γενικά δεν διαθέτει υποδομή, ειδικά την αποθήκευση της ψυχρής αλυσίδας που απαιτείται για την ασφαλή διατήρηση των εμβολίων σε ψυγείο. Και ενώ η Ινδονησία έχει υπερβεί τις δαπάνες υποδομής από τότε που το Widodo ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα το 2014, εξακολουθεί να κατατάσσεται 54η όσον αφορά αυτό το μέτρο στο Δείκτη Απόδοσης Διοικητικής Υποστήριξης 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας, πίσω από τους περιφερειακούς ομότιμους Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία, επιβλέπει τη διανομή εμβολίων και έχει ήδη παραδώσει 3 εκατομμύρια δόσεις και στις 34 επαρχίες της χώρας, λιγότερο από το 1% των 427 εκατομμυρίων που πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί να εμβολιάσει 181 εκατομμύρια ανθρώπους και να επιτύχει ανοσία στην αγέλη.  Το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 70% του πληθυσμού που ο υπουργός Υγείας είπε ότι αντιστοιχεί σε όλους όσους είναι άνω των 18 ετών χωρίς σοβαρή συννοσηρότητα, εγκύους και επιζώντες του COVID-19. Είναι ένα πρόβλημα που κάνει την κυβέρνηση να σκέφτεται έξω από το πλαίσιο. Πρόσφατα στρατολόγησε τη βοήθεια της Unilever Indonesia — μιας εταιρείας με πανεθνική υποδομή ψυκτικών αλυσίδων — η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παρέχει 200 ψυγεία παγωτών για τα εμβόλια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here