Αθλητισμός και γυναίκες: Μια “γυάλινη οροφή” πιο ορατή από ποτέ

Αναφέρεται στα αόρατα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι μειονοτικές ομάδες προκειμένου να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να φθάσουν σε υπεύθυνες θέσεις. Αν και του δόθηκε όνομα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, δυστυχώς, ήταν μια σταθερή πραγματικότητα στην ιστορία της εργαζόμενης γυναίκας. Στον τομέα του αθλητισμού, αυτό το ανώτατο όριο είναι ακόμη πιο μεγάλο, καθώς δεν υπάρχουν καν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς.

 

Κακή εικόνα στον Τύπο. Οι αναφορές στον αθλητισμό και τις γυναίκες σε αθλητικά δελτία ενημέρωσης είναι σπάνιες και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι πολύ ακριβείς. Ο Τύπος, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση εξακολουθούν να διατηρούν έναν εξέχοντα και μονοπωλιακό χώρο για τα αθλητικά επιτεύγματα των ανδρών. Ο αθλητικός τύπος και τα αθλητικά τμήματα των εφημερίδων αγνοούν συστηματικά τις γυναίκες αθλητές. Αυτό τους δημιουργεί σοβαρές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από την ποσότητα και την ποιότητα των συμβάσεων διαφήμισης. Το ψυχοκοινωνικό περιβάλλον στον αθλητισμό των γυναικών. Η έλλειψη σωματικής άσκησης επηρεάζει συχνά περισσότερο τις γυναίκες. Ταυτόχρονα, από πολλές απόψεις, θα μπορούσαν να απολαμβάνουν πιο συγκεκριμένα οφέλη από την άσκηση του αθλητισμού από ό,τι οι άνδρες.

 

Όλα αυτά καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίσουμε τους παράγοντες που συνδέονται ή ευνοούν τις αθλητικές δραστηριότητες στις γυναίκες. Ένα μέλλον στον αθλητισμό για τις γυναίκες… Ο αθλητισμός και οι γυναίκες δεν έχουν αποδειχθεί ελκυστικός συνδυασμός για την κοινωνία, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις. Το τένις είναι ένα άθλημα στο οποίο οι γυναίκες έχουν κάποια εξέχουσα θέση και ορισμένα ιδιαίτερα χαρισματικά στοιχεία. Για τους λόγους αυτούς και ακόμη περισσότερο, είναι λογικό να γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα κορίτσια να δουν το μέλλον τους στον αθλητισμό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here