Γιατί μία χειμερινή βουτιά στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο

Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε καλύτερη φυσική κατάσταση γενικά, μαζί με όλα τα οφέλη που προκύπτουν από το να είστε ένας υγιής και κατάλληλος άνθρωπος. Απλά σιγουρέψου ότι θα “παντρέψεις” κρύο νερό κολυμπώντας με μια ισορροπημένη διατροφή. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας σε όλα τα μέτωπα, σκεφτείτε να γίνεται και εσείς χειμερινός κολυμβητής. Θα είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που θα πάρετε. Εδώ είναι ορισμένα καταπληκτικά οφέλη υγείας από την κολύμβηση στην ψυχρή θάλασσα..

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι επιδράσεις του ψυχρού νερού στο ανοσοποιητικό σύστημα έχουν μελετηθεί ευρέως. Το κρύο νερό βοηθά στην αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων επειδή ο οργανισμός είναι αναγκασμένος να αντιδρά στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σας γίνεται καλύτερο στην κινητοποίηση της άμυνάς του. Υπάρχει λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι που συμμετέχουν στην κολύμβηση με κρύο νερό σπάνια αρρωσταίνουν. Ανεβάζει τα επίπεδα της ενδορφίνης. Οι ενδορφίνες είναι αυτό που παράγει ο εγκέφαλος για να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Η κολύμβηση σε κρύο νερό είναι μια μορφή άσκησης και η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει την κατάθλιψη. Η κολύμβηση με κρύο νερό μας φέρνει κοντά στο φράγμα του πόνου. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται όταν πονάμε για να μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε.

Αυξάνει τη γενετήσια ορμή. Το κρύο νερό θεωρούνταν παραδοσιακά ως ένας τρόπος για την καταστολή των σεξουαλικών ορμών. Το γεγονός είναι ότι στην πραγματικότητα αυξάνει τη γενετήσια ορμή. Μια πτώση σε λίγο κρύο νερό ενισχύει την παραγωγή οιστρογόνων και τεστοστερόνης, προσθέτοντας ένα άκρο στη γονιμότητα και τη λίμπιντο.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here