Επιδίωξη της προσοχής: Γιατί είναι τόσο έντονη στην εποχή μας

 Μόνο το Facebook συλλέγει και πουλά την προσοχή 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα. Αυτό είναι περίπου το 1/5 του κόσμου. Και ίσως τρομάζει ορισμένους και είναι μεγάλη αλλαγή. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι να το κάνουμε μέχρι να καταλάβουμε γιατί χρειάζεται προσοχή ο κόσμος. Η προσοχή είναι άλλοι άνθρωποι που σε σκέφτονται, και αν υπήρχαν ποτέ άνθρωποι που δεν το χρειάζονταν, τώρα έχουν εξαφανιστεί. “Η προσοχή είναι ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους που υπάρχουν για τα κοινωνικά ζώα”, αναφέρει ο Δρ. Geoff MacDonald.

Η υπερβολική ή ακατάλληλη αναζήτηση προσοχής αποτελεί κεντρικό στοιχείο σε ορισμένες διαγνώσεις διαταραχών ψυχικής υγείας, ειδικά σε διαταραχές της προσωπικής προσωπικότητας και επίσης στην οριακή διαταραχή της προσωπικότητας . Επομένως, κατά τον ορισμό των χαρακτηριστικών τους, είναι σύνηθες τα χαρακτηριστικά να αλληλεπικαλύπτονται, είναι πολύ παρόμοια με αυτά που καθορίζουν αυτές τις ψυχολογικές καταστάσεις. Αισθάνονται άβολα σε εκείνες τις καταστάσεις στις οποίες δεν μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων . Η αποτυχία να τους βάλει σε κατάσταση ενόχλησης και απογοήτευσης. Δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν σαγηνευτικές και ακόμη και θεατρικές συμπεριφορές για να προσελκύσουν την προσοχή , να είναι το κέντρο της προσοχής ανά πάσα στιγμή, όσο ακατάλληλη και αν είναι.


Συνήθως είναι πολύ επιφανειακά. Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις φιλίας ή συνεργατών . Κάθε σχέση είναι καθοριστική, για να λαμβάνετε στοργή, αναγνώριση και θαυμασμό από άλλους. Είναι, όπως λένε, οι βασιλιάδες ή οι βασίλισσες του δράματος . Όλα όσα συμβαίνουν σε αυτά είναι πιο σχετικά, πιο σοβαρά ή πιο αξιοσημείωτα. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι άσχετο. Μονοπωλούν τις συνομιλίες, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε μονολόγους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here