Τουρκία: Βουλευτής της αντιπολίτευσης τραγούδησε τη Βουλή για να διαμαρτυρηθεί κατά του Ερντογάν


Μία βουλευτής της αντιπολίτευσης της Τουρκίας διαμαρτυρήθηκε με έναν ευφάνταστο τρόπο για τα προβληματα της μουσικής βιομηχανίας στη γειτονική χώρα.Επέλεξε να καταγγείλλει τα κακώς κείμενα στη γείτονα…τραγουδώντας

Μια διαφορετική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο τουρκικό κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια συζήτησης που γινόταν για τα προβλήματα της μουσικής βιομηχανίας στην Τουρκία μια βουλευτής αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβέρνησης Ερντογάν τραγουδώντας!

Ο λόγος για την καλλίφωνη Νουρχαγιάτ Καγίσογλου, βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Όταν πήρε τον λόγο, άρχισε να τραγουδά ένα κομμάτι με ιστορία περίπου 300 ετών, που είχε γραφτεί απο τον Τούρκο ποιητή Dadaloğlu, με τίτλο «Το φιρμάνι είναι του σουλτάνου, τα βουνά είναι δικά μας».

«Μας λέγατε πως πρόκειται να καταπολεμήσετε τις απαγορεύσεις, αλλά φέρατε χειρότερες απαγορεύσεις. Σώστε την Τουρκία από αυτήν την ντροπή» είπε πριν ξεκινήσει το τραγούδι…

Η κίνηση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει ποινή στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV για το τραγούδι που ακούστηκε και θεωρήθηκε ότι είναι εναντίον της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν: «Το ξίφος στη μέση μας είναι ιερό. Τα τόξα μου τρυπούν τις πέτρες. Το κράτος εξέδωσε φιρμάνι εναντίον μας. Φίλοι μου, τα φιρμάνια είναι του Σουλτάνου, όμως τα βουνά είναι δικά μας! Το κράτος εξέδωσε φιρμάνι εναντίον μας. Φίλοι μου, τα φιρμάνια είναι του Σουλτάνου, όμως τα βουνά είναι δικά μας!»

Η Νουρχαγιάτ Καγίσογλου καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ