ΗΠΑ: Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού κυρίως στους μη εμβολιασμένους


Σε αγώνα δρόμου για την επιτάχυνση του προγράμματος ανοσοποίησης σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια προχωράει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού κατά κύριο λόγο στους μη εμβολιασμένους.

Τα κρούσματα COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν εξ ολοκλήρου σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη, καθώς η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη Δέλτα γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος της COVID-19 στη χώρα.

Περίπου το 93% των κρουσμάτων COVID-19 τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί σε κομητείες με ποσοστά εμβολιασμού κάτω του 40%, δήλωσε η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Rochelle Walensky.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι το 99,5% των θανάτων από COVID-19 έχουν συμβεί σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους, πρόσθεσε.

«Με απλά λόγια: Σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, οι περιπτώσεις και οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί», δήλωσε. Το CDC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι η μεταλλαξη Δέλτα της COVID-19 έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παραλλαγή, η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική, έχει γίνει επίσης κυρίαρχη σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται σε κομητείες με 9 εκατομμύρια άτομα, δήλωσε η Walensky

“Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις κομητείες σε συνδυασμό με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων και χαλαρές πολιτικές που δεν προστατεύουν εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί από ασθένειες θα οδηγήσουν σίγουρα και δυστυχώς σε περιττή ταλαιπωρία”, ανέφερε.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα δημιουργεί αμφιβολίες για μια οικονομική ανάκαμψη.

Ο Λευκός Οίκος συγκεντρώνει την ομοσπονδιακή βοήθεια για τον εμβολιασμό και τη θεραπεία της COVID-19 σε πολιτείες όπως το Αρκάνσας, το Μιζούρι, τη Νεβάδα και το Ιλινόις, δήλωσε ο Jeff Zients, ο οποίος ηγείται της ομάδας κρούσης κατά της COVID-19 του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα στείλει ειδικές ομάδες σε «καυτά σημεία» στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταπολεμήσει την μεταδοτική μετάλλαξη, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων στη χώρα.

Ο Λευκός Οίκος εργάζεται επίσης για τη διάθεση εμβολίων σε ιατρικά γραφεία σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε. Η μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους νέους.

Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια στους νεότερους από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού. Η Walensky πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν εξάρσεις COVID-19 σε θερινές κατασκηνώσεις και άλλες κοινοτικές εκδηλώσεις. Είπε ότι τόσο τα εμβολιασμένα όσο και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ