Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε επίσημα σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια

Την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων σε Αχαΐα και Εύβοια ανακοίνωσε επισήμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ με βάση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση. Η επιτροπή αξιολόγησε ως ανησυχητικά τα υγειονομικά δεδομένα των εν λόγω περιοχών και κρίνει ότι χρειάζεται καθολικό lockdown για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου οι περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας –πλην Σκύρου-, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει. Παράλληλα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here