Αυτοφροντίδα Άγχος: Τελικά πόσο αναπόφευκτη είναι η εργασιακή πίεση

Το να αισθάνεστε εργασιακή ένταση είναι φυσιολογικό, ειδικά εάν έχετε μπροστά σας μια ορισμένη προθεσμία για την παράδοση ενός project. Αλλά όταν το εργασιακό άγχος γίνεται χρόνιο, μπορεί τελικά να επηρεάσει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική σας ευεξία. Η εμπειρία της εργασιακής πίεσης είναι αναπόφευκτη – ακόμα κι αν σας αρέσει αυτό που κάνετε – αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να περιορίσετε το άγχος σας στο ελάχιστο.

1. Αναγνωρίστε πώς το εργασιακό άγχος μπορεί να επηρεάζει τη ζωή σας και μην το υποτιμάτε

Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικά απλό, αλλά είναι εύκολο να υποτιμάτε πώς το άγχος σας επηρεάζει. Η μακροχρόνια έκθεση σε μη διαχειριζόμενο άγχος μπορεί να επηρεάσει το σώμα και την ψυχική σας υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, η εξουθένωση και η κατάθλιψη μπορεί να συνδέονται με το εργασιακό άγχος.

2. Καταγράψτε αναλυτικά τους παράγοντες που σας στρεσάρουν

Ο εντοπισμός και η καταγραφή αγχωτικών καταστάσεων μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σας ενοχλεί. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για 1 εβδομάδα για να παρακολουθείτε το στρες που σας προκαλούν καταστάσεις, αλλά και πώς αντιδράτε σε αυτό. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα άτομα, τα μέρη και τις εκδηλώσεις που σας προκάλεσαν σωματική, διανοητική ή συναισθηματική αμηχανία ή ανησυχία. Αναρωτηθείτε: Πώς ένιωσα; Ποια ήταν η αντίδρασή μου; Με ποιους τρόπους θα μπορούσα να επιλύσω την κατάσταση που με αγχώνει ή με ανησυχεί;

3. Αφιερώστε χρόνο για να επαναφορτιστείτε

Η δημιουργία προσωπικού χρόνου κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της εξάντλησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να ακούσετε ένα ενδιαφέρον podcast μεταξύ των εργασιακών meetings ή να παρακολουθήσετε ένα αστείο βίντεο στο Youtube για να χαλαρώσετε. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε διαλείμματα, εντός των οποίων δεν θα σκέφτεστε τη δουλειά. Ας πούμε, αποφύγετε να ελέγχετε τα email που σχετίζονται με τη δουλειά μετά το τέλος της εργασίας σας ή αποσυνδέστε το τηλέφωνό σας μετά από μια ορισμένη ώρα κάθε βράδυ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here