Ομορφιά: Είναι το λάδι καρύδας καλό για τις βλεφαρίδες

Σύμφωνα με έρευνες το παρθένο λάδι καρύδας είναι ασφαλές για χρήση γύρω από την περιοχή των ματιών, συμπεριλαμβανομένων των βλεφαρίδων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το λάδι καρύδας μπορεί, επίσης, να προστατεύσει τα μαλλιά από φθορά που προκύπτει από το συχνό πλύσιμο και τα προϊόντα styling. Το έλαιο καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα, κυρίως λαουρικό οξύ, το οποίο φαίνεται να απορροφάται ευκολότερα από την τρίχα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις βλεφαρίδες, λέγεται πως το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της περιοχής από αλλοιώσεις που ενδέχεται να προκύψουν από το πλύσιμο του προσώπου σας ή την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών.

Καθώς, οι μικροβιακοί οργανισμοί, που υπάρχουν φυσικά στις βλεφαρίδες σας, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις, τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο λάδι καρύδας, μπορούν να προστατεύσουν τις βλεφαρίδες σας, επειδή έχουν αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. 

Επιπλέον, η εφαρμογή λαδιού καρύδας στις βλεφαρίδες σας και το δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να σας προστατεύσει από λοιμώξεις του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της θυλακίτιδας. Έχετε υπόψη σας, ότι τα μικρόβια στις βλεφαρίδες ενδέχεται να μολύνουν τη μάσκαρα σας, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο σωληνάριο για περισσότερο από τρεις μήνες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για τις βλεφαρίδες;

1. Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι καρύδας στις βλεφαρίδες σας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας:

  • πλύνετε τα χέρια σας
  • βγάλτε μια μικρή ποσότητα από το δοχείο χρησιμοποιώντας το δείκτη σας
  • τρίψτε το λάδι καρύδας ανάμεσα στα δύο δάχτυλά σας
  • κλείστε τα μάτια σας και τρίψτε απαλά το λάδι κατά μήκος των γραμμών των βλεφαρίδων σας

2. Για εφαρμογή με βούρτσα για βλεφαρίδες:

  • βυθίστε μια νέα βούρτσα στο δοχείο με το λάδι καρύδας
  • απλώστε προσεκτικά το λάδι στις βλεφαρίδες σας, όπως θα κάνατε με τη μάσκαρα
  • εφαρμόστε στις βλεφαρίδες, άνω και κάτω
  • χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι ή μια πετσέτα για να αφαιρέσετε απαλά και ταμποναριστά τυχόν περίσσεια λαδιού από τις βλεφαρίδες και το δέρμα σας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here