Αγγούρι: Τα οφέλη του αγγουριού στην υγεία

Το αγγούρι είναι μέλος της οικογένειας Cucurbitaceae. Άλλα μέλη της οικογένειας περιλαμβάνουν σκουός και διάφορα είδη πεπονιού, συμπεριλαμβανομένου του πικρού πεπονιού. Τα αγγούρια παρέχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι χαμηλά σε θερμίδες, λίπη, χοληστερόλη και νάτριο.

Οι άνθρωποι στην Ινδία έχουν καλλιεργήσει αγγούρια για τρόφιμα και ιατρικούς σκοπούς από την αρχαιότητα, και αποτελούν από καιρό μέρος της μεσογειακής διατροφής.

Το διατροφικό προφίλ των αγγουριών μπορεί να τους δώσει ορισμένα οφέλη για την υγεία.

Ενυδάτωση

Τα αγγούρια αποτελούνται κυρίως από νερό και περιέχουν επίσης σημαντικούς ηλεκτρολύτες. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης όταν κάνει ζέστη ή μετά την προπόνηση.

Για άτομα που δεν απολαμβάνουν το πόσιμο νερό, η προσθήκη αγγουριού και μέντας μπορεί να το κάνει πιο ελκυστικό.

Το να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, την αποφυγή της δημιουργίας πέτρας στα νεφρά και πολλά άλλα.

Υγεία των οστών

Η βιταμίνη Κ βοηθά στην πήξη του αίματος και μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών.

Ένα φλιτζάνι 142 γραμμάρια (g) ψιλοκομμένο, μη αποφλοιωμένο, ωμό αγγούρι παρέχει 10,2 μικρογραμμάρια (mcg) βιταμίνης Κ, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Οι Διατροφικές Οδηγίες 2015-2020 για Αμερικανούς προτείνουν τη λήψη:

90 mcg την ημέρα για γυναίκες ηλικίας 19 ετών και άνω

120 mcg για άνδρες της ίδιας ηλικίας

Το αγγούρι περιέχει επίσης 19,9 χιλιοστόγραμμα (mg) ασβεστίου. Οι ενήλικες χρειάζονται 1.000 – 1.200 mg ασβεστίου την ημέρα, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία.

Η βιταμίνη Κ βοηθά στη βελτίωση της απορρόφησης ασβεστίου. Μαζί, αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να συμβάλουν στην καλή υγεία των οστών.

Η βιταμίνη D είναι επίσης σημαντική για την υγεία των οστών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here