Ευτυχία Ευεξία: Tips να ενισχύσετε τη ψυχική σας ηρεμία και να χαμογελάτε πιο συχνά [vid]


Δοκιμάστε τις ακόλουθες συμβουλές για να στηρίξετε την προσωπική σας ευτυχία και να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

  • Διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους σας

Εάν έχετε πολύ άγχος στη ζωή σας, βρείτε τρόπους για να το μειώσετε. Μπορείτε για παράδειγμα να μάθετε μερικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου.

Εισαγάγετε τακτικά χρόνο για τον εαυτό σας. Η λήψη χρόνου για σας μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το άγχος.

Εάν έχετε συμπτώματα άγχους, οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν.

  • Να περνάτε καλά

Κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν ενισχύετε τη συναισθηματική σας ευημερία. Οι απλές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση μιας ταινίας με έναν φίλο, μια βουτιά στη θάλασσα ή τη μπανιέρα του σπιτιού σας μετά από μια κουραστική μέρα, η συνάντηση με φίλους για καφέ μπορούν όλα να βελτιώσουν τα συναισθήματα άγχους μέσα στη μέρα.

Επίσης, το να κάνετε κάτι στο οποίο είστε καλοί, όπως το μαγείρεμα ή ο χορός, είναι ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε τον εαυτό σας και να καταφέρετε μια αίσθηση επίτευξης.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε πράγματα που φαίνονται ευχάριστα εκείνη τη στιγμή, αλλά σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα αργότερα, όπως η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ ή η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού.

  • Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας

Η αυτοεκτίμηση είναι ο τρόπος που αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας είναι να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας όπως θα αντιμετωπίζατε έναν πολύτιμο φίλο, με θετικό αλλά ειλικρινές τρόπο.

Παρατηρήστε τις στιγμές που βάζετε τον εαυτό σας κάτω. Πώς σκέφτεστε;  Και έπειτα αναρωτηθείτε: “Θα το έλεγα αυτό στον καλύτερό μου φίλο;”. Πιθανότατα όχι!

Πείτε στον εαυτό σας κάτι θετικό, όπως: “Κάνεις το καλύτερο που μπορείς κάθε φορά!”

  • Έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Περιορίστε την πρόσληψη αλκοόλ. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είναι δελεαστικό να προσφεύγει κανείς στο αλκοόλ γιατί “μουδιάζει” τα οδυνηρά συναισθήματα. Αλλά την ίδια στιμγή μπορεί να εντείνει άλλα και να σας κάνει να νιώσετε θυμωμένοι ή επιθετικοί. Μπορεί επίσης να σας τονώσει αισθήματα κατάθλιψης.

Ασκηθείτε. Η άσκηση όταν γίνεται τακτικά έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την συναισθηματική μας υγεία και ευεξία. Η απελευθέρωση ενδορφινών, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο: μια πιο ήρεμη ζωή με λιγότερο άγχος και στρες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ