Παιδικές κατασκηνώσεις: Προβληματισμός και ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα – Έκτακτα μέτρα


Μετά τη Χαλκιδική και τα Χανιά, συναγερμός έχει σημάνει και σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι της Αττικής.

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε ακόμη μία κατασκήνωση, μετά τα κρούσματα σε Χανιά και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι Αττικής.

Πρόκειται για τρία κρούσματα και οι αρχές κάνουν ιχνηλάτηση μεταξύ παιδιών και εργαζομένων.

Χανιά: Κλείνει κατασκήνωση μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες, μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών, ενώ θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Πολλά παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού. Στα πρώτα τεστ, τα κρούσματα ήταν πάνω από 30, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, καθώς η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Η κατασκήνωση αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Συναγερμός και στην Χαλκιδική

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει και στη Χαλκιδική έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

«Βραδυφλεγείς βόμβες»

Σημειώνεται πως ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αναφερόμενος νωρίτερα στη συρροή κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική, έκανε λόγο για βραδυφλεγείς βόμβες.

«Στην παρούσα υγειονομική κατάσταση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις είναι ελλιπή, δεν γίνεται τα παιδιά να μπαίνουν με self ή rapid test και να τα υπηρετούν άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Είναι βραδυφλεγείς βόμβες εκεί μέσα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα. Θα μπορούσε να είναι εξαιρετική κοινωνική φούσκα για τα παιδιά αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεγανοποιούσαν την είσοδο του ιού. Το 10% των παιδιών θα νοσήσουν από αυτές τις δύο κατασκηνώσεις» τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ