Τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του θαλασσινού νερού

Το θαλασσινό νερό περιέχει μέταλλα όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωρίδιο και θειικό άλας που λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Το μαγνήσιο βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής, καθιστώντας το δέρμα φρέσκο ​​και ζωντανό. Τα άτομα με ατοπικά δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα ή ξηρότητα συνιστάται να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. ‘Εχει γενικά αποδειχθεί ότι βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και τη συνολική ενυδάτωσή της, με βασικά οφέλη που αποδίδονται στην υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό.

Αυτό υποστηρίχθηκε σε κάποιο βαθμό από την έρευνα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας έδειξε ότι οι ασθενείς με χρόνια, σταθερή, ψωρίαση επωφελήθηκαν από το να περνούν χρόνο στη Νεκρά Θάλασσα, να κάνουν θαλασσινά λουτρά και να έχουν έκθεση στον ήλιο, γεγονός που οδήγησε σε περιόδους ύφεσης που διαρκούν περισσότερες από τρεις κατά μέσο όρο μήνες.

Το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ενεργά την υγεία και την ευεξία σας. Τα στοιχεία ενεργοποιούν τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος και υποστηρίζουν την επούλωση ασθενειών, άσθματος, βρογχίτιδας, αρθρίτιδας και επίσης εντοπισμένων πόνων. Πλούσιο σε μαγνήσιο, το θαλασσινό νερό βοηθά επίσης στην ανακούφιση του στρες, στη χαλάρωση των μυών σας, στην προώθηση του βαθύ ύπνου και στον πνευματικό καθαρισμό της αύρας σας.

Το θαλασσινό νερό είναι ιδανικό για την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, χάρη στο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και τη σωματική άσκηση. Η θεραπεία που είναι γνωστή ως «θαλασσοθεραπεία» είναι γνωστό ότι βελτιώνει  την κυκλοφορία του αίματος, αποκαθιστώντας βασικά μικροστοιχεία στο σώμα μας που εξαντλούνται από κακές δίαιτες, στρες ή προκαλούνται από περιβαλλοντική ρύπανση.

Τα νερά των ωκεανών περιέχουν μια ατελείωτη ποικιλία ορυκτών, βιταμινών, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων και μικροοργανισμών, που έχουν αντιβακτηριακές επιδράσεις και μπορούν ακόμη και να λειτουργήσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα κάθε φορά που κολυμπάτε ή απλώς εισπνέοντας τη θαλασσινή αύρα και μπορούν να ωφεληθούν έτσι οι πνεύμονες σας καθώς περιέχει επίσης αρνητικά φορτισμένα ιόντα υδρογόνου, που ενισχύουν τη συνολική υγεία και τα κύτταρα του σώματος.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here