Ξανακλειδώνει το Australian Open με κρούσμα της μετάλλαξης του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Οι αρχές εντόπισαν 13 νέες περιπτώσεις που συνδέονται με έναν υπάλληλο ενός ξενοδοχείου καραντίνας στη Μελβούρνη, ο οποίος βγήκε θετικός στη λεγόμενη παραλλαγή κορωνοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα. Πέντε από αυτές τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Αντιμετωπίζουμε ένα νέο είδος εχθρού. Ένας ιός που είναι πιο έξυπνος, γρηγορότερος και πιο μολυσματικός», είπε ο Andrews για την παραλλαγή. “Μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στματήσουμε αυτόν τον ιό.” Σημειωτέον, η Αυστραλία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυκλοφορεί εμβόλια κορωνοϊού. Η Tennis Australia, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε ότι θα θεσπίσει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης μόνο για μετάδοση, και θα προσφέρει στους θαυμαστές επιστροφές χρημάτων εάν έχουν εισιτήρια που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν. “Το Tennis Australia συνεχίζει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια όλων”, ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωση.

Ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του τουρνουά της Αυστραλίας, Craig Tiley, δήλωσε ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μια σφαίρα βιοασφάλειας καθ ‘όλη τη διάρκεια της καραντίνας. “Οι παίκτες θα αγωνιστούν σε μια φόρμα που δεν είναι παρόμοια με αυτό που έκαναν όλο το χρόνο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν η πρώτη διοργάνωση που έπαιξαν μπροστά σε πλήθη και τώρα για τις επόμενες πέντε ημέρες θα συνεχίσουν να παίζουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. “Έτσι, εκείνοι που θα επιτραπούν στον σημείο θα είναι μόνο οι παίκτες και οι ομάδες άμεσης υποστήριξής τους, καθώς και εκείνα τα μέλη του προσωπικού που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι τους.”

Ο Andrews αναγνώρισε πόσο στενά θα είναι αυτά τα περιοριστικά μέτρα για τον λαό της Βικτώριας, ο οποίος υπέστη ένα από τα μεγαλύτερα και αυστηρότερα κλειδώματα στον κόσμο πέρυσι. Για μήνες, οι Βικτωριανοί απολαμβάνουν κανονικές ζωές χωρίς κορωνοϊούς χάρη στις προηγούμενες θυσίες τους. Οι οπαδοί του τένις είπαν ότι η συμμετοχή και η διοργάνωση του Open, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Μελβούρνης της χρονιάς, ήταν κάτι που οι κάτοικοι ένιωσαν ότι είχαν κερδίσει μετά από τόσες εβδομάδες επαγρύπνησης. Οι άνθρωποι ενδέχεται να εξακολουθούν να μπορούν να παρακολουθήσουν το τουρνουά, εάν η καραντίνα δεν παραταθεί τις τελευταίες 5 ημέρες, καθώς το μεσαίο Σαββατοκύριακο του Open είναι συνήθως το πιο δημοφιλές.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here