19 Απριλίου 2024

Καισαρική τομή : Τότε πρέπει να ξεκινήσετε την σεξουαλική σας ζωή


Είναι ακόμη κοινό για τις γυναίκες που είχαν καισαρική τοκετό να βιώσουν σεξουαλικούς αγώνες, ειδικά στην πρώιμη μετά τον τοκετό περίοδο . Μελέτες έχουν δείξει ότι και οι δύο γυναίκες με κολπικές και τομές γενετικής τομής αναφέρουν σεξουαλικές προκλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες μετά τον τοκετό. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πότε θα μπορείτε να ξανά έχετε σεξουαλική ζωή μετά την καισαρική τομή.

Πότε μπορώ να κάνω σεξ
  • Δεν ταιριάζει καθόλου όταν πρόκειται για την επιστροφή στη σεξουαλική δραστηριότητα μετά από καισαρική τομή, αλλά πολλές γυναίκες θα περιμένουν μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων πριν ξαναρχίσουν τη σεξουαλική επαφή.
  • Παρόλο που μπορεί να παρουσιάσετε ελαφρώς λιγότερη αιμορραγία με καισαρική τομή, θα χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να κλείσει τελείως ο τράχηλος. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να νιώθουν έτοιμες να ξαναρχίσουν τη συνουσία νωρίτερα από άλλες, αλλά θα πρέπει να κάνετε σεξ μόνο μία φορά αφού σας δοθεί το ok από τον μαιευτήρα σας και όταν αισθάνεστε άνετα.
  • Εδώ είναι τι να περιμένετε από την καισαρική τοκετό και την σεξουαλική σας μετά τον τοκετό.

  • Μετά την καισαρική τοκετό, θα είστε στο νοσοκομείο για δύο έως τέσσερις ημέρες για να αναρρώσετε Θα απογαλακτιστείτε αργά τον ιατρικό εξοπλισμό όπως τα φάρμακα για τον πόνο και τον καθετήρα ούρων .
  • Ακόμα κι αν δεν παραδώσατε το μωρό σας κολπικά, θα έχετε ακόμα κολπική αιμορραγία καθώς η μήτρα σας συστέλλεται στο κανονικό μέγεθος.
  • Ως νοσοκόμα, παρατήρησα ότι πολλοί ασθενείς με καισαρική τομή δεν είχαν τόσο αρχική κολπική αιμορραγία όσο και εκείνοι που έδωσαν κολπικά. Αυτό συμβαίνει επειδή μέρος του αίματος τείνει να καθαριστεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Αλλά μπορείτε ακόμα να περιμένετε να αιμορραγείτε για τέσσερις έως έξι εβδομάδες.
  • Η μήτρα μιας γυναίκας διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες για να επιστρέψει στο φυσιολογικό μέγεθος και για να κλείσει το τράχηλο της. Το φυσικό χρονοδιάγραμμα για να θεραπεύσει το σώμα μιας γυναίκας «εκεί κάτω» είναι σχεδόν το ίδιο, ανεξάρτητα από το πώς γεννά.
  • Ο τράχηλος πρέπει να κλείσει για να ξαναρχίσουν με ασφάλεια οι σεξουαλικές σχέσεις. Θα χρειαστεί να αποφύγετε το σεξ ή να βάλετε τίποτα όπως ταμπόν στον κόλπο για μερικές εβδομάδες μετά από καισαρική τοκετό.

Ακολουθεί βίντεο για την καισαρική τομή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ