Φωτιά στην Εύβοια – 112: Έκτακτη ειδοποίηση – «Απομακρυνθείτε αμέσως»


Μήνυμα 112 – Φωτιά τώρα: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Στύρα της Εύβοιας

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (10.07) στα Νέα Στύρα της Εύβοιας.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν δυσχεράνει το έργο της κατάσβεσης. Είναι ενδεικτικό πως επιχείρησαν 3 αεροπλάνα να ρίξουν νερό ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο λόγω των ανέμων.

Μάλιστα στο απόγευμα του Σαββάτου το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες της Εύβοιας να απομακρυνθούν από την περιοχή Νημποριό προς Μαρμάρι – Κάρυστο.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή», αναφέρεται στο μήνυμα.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Νημποριό

Το Newsbomb επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας των Νέων Στύρων, Δημήτρη Τσούλη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το πύρινο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινήθηκε προς το Νημποριό το οποίο έχει εκκενωθεί προληπτικά.

Στο σημείο επιχείρησαν να κάνουν τις ρίψεις τα τρία αεροπλάνα αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω των ισχυρών ανέμων.

«Θα πρέπει να έρθουν ελικόπτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά και λίγη ώρα το πρώτο ελικόπτερο εμφανίστηκε στην περιοχή, μαζί με τέσσερα αεροπλάνα που θα επιχειρήσουν ξανά να κάνουν ρίψεις.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 5 ελικόπτερα (1 συντονιστικό, 1 Ε.Σ.) και 5 αεροσκάφη (4 CL ΚΑΙ ΤΟ BERIEV-200). Συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ