Αντιγήρανση Θεραπείες: Οι πιο αποτελεσματικές επιλογές σύμφωνα με το Harvard

Fillers μαλακού ιστού. Οι ενέσεις μαλακών ιστών κάτω από το δέρμα μπορούν να προσθέσουν ύψος στα οστά των ζυγωματικών, να βελτιώσουν τη γραμμή της γνάθου, να μειώσουν την ακμή ή τις χειρουργικές ουλές, να αποκαταστήσουν την πληρότητα στα κοίλα μάγουλα και τα μάτια, να γεμίσουν λεπτές κάθετες γραμμές, να τονίσουν τα χείλη και να γεμίσουν τις ρινοχειλικές πτυχές (τις γραμμές γραμμές που εκτείνονται από το εξωτερικό των ρουθουνιών έως τις γωνίες του στόματος).

Χημικό peeling. Το peeling χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων, των ηλικιακών κηλίδων, του αποχρωματισμού, των προκαρκινικών δερματικών αναπτύξεων και των επιφανειακών ουλών. Ένα όξινο διάλυμα – συνήθως γλυκολικό, σαλικυλικό ή τριχλωροοξικό οξύ – εφαρμόζεται στο δέρμα, διαλύοντας τα κύτταρα του δέρματος και αφαιρώντας τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο βαθιά διεισδύει το peeling, το οποίο καθορίζεται από τον τύπο και την ισχύ του διαλύματος που χρησιμοποιείται.

Microdermabrasion. Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός ή ο αισθητικός τρίβει μια περιοχή με μικροσκοπικούς κρυστάλλους υδροξειδίου του αργιλίου για να δημιουργήσει ένα πιο ομαλό δέρμα. Είναι σχετικά φθηνό και δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης.

Microneedling. Αυτή η τεχνική – στην οποία ένας γιατρός εφαρμόζει επανειλημμένα ένα ηλεκτρικό όργανο που περιέχει πολλές μικρές, λεπτές, αιχμηρές βελόνες στο δέρμα – δεν είναι τόσο επώδυνη όσο ακούγεται. Οι βελόνες προκαλούν μικροσκοπικούς τραυματισμούς που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Θεραπεία με λέιζερ. Τα λέιζερ μπορούν να αφαιρέσουν μέτριες έως βαθιές γραμμές και ρυτίδες και να βελτιώσουν σημαντικά τον τόνο και την υφή του δέρματος. Η ικανότητα των λέιζερ να στοχεύουν συγκεκριμένους τύπους κυττάρων σε διαφορετικά στρώματα του δέρματος τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως λεκέδες, χρωματιστά σημάδια και φλεβίτιδα. Μπορούν επίσης να σβήσουν τα σημάδια της ακμής και πολλά άλλα σημάδια. Ο δερματολόγος ή ο αισθητικός χειρουργός σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος τύπος θεραπείας με λέιζερ είναι ο καλύτερος για εσάς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here