Σαρωτικό το πέρασμα της Μήδειας στη Βόρεια Ελλάδα: Κλειστοί δρόμοι, σχολεία και πολικές θερμοκρασίες

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επαγρύπνηση, ενώ μηχανήματα των δήμων σαρώνουν τις περιοχές με πυκνή χιονόπτωση προκειμένου να μην κλείσουν κεντρικοί δρόμοι

Συνεχίζεται η επέλαση της «Μήδειας» στη χώρα, με πυκνές χιονοπτώσεις πολικές θερμοκρασίες και ισχυρούς βόρειους ανέμους. Το κύμα της κακοκαιρία έχει «σαρώσει» τη μισή χώρα με τα πιο έντονα προβλήματα να εντοπίζονται μέχρι στιγμής στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους πεζούς λόγω και της ολισθηρότητας που έχει δημιουργήσει ο παγετός.

Σημειώνεται ότι το θερμόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας πολύ κάτω από το μηδέν. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους -12,7 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-12,6), Νότιο Πεδίο Κοζάνης (-11), Βουνάσα Γρεβενών (-10,9), Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,8), Φλώρινα (-10,2) και Άγιο Παύλο Ημαθίας (-10,1).

Μέχρι και ένα μέτρο φτάνει το ύψος του χιονιού στην Π.Ε. Τρικάλων, όπου άνθρωποι και μηχανήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν τη δική τους μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Χωρίς ρεύμα διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι σε Ελάτη και Περτούλι λόγω βλάβης που αποκαταστάθηκε το πρωί, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία έχει κυκλώσει την περιοχή της Λαμίας, καθώς πυκνό χιόνι πέφτει στην περιοχή του Δομοκού, του Μπράλου και στη Δυτική Φθιώτιδα. Δήμοι και περιφέρειες στα κεντρικά και τα βόρεια προσπαθούν με αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Σαράντα πόντους έφτασε το χιόνι στα Γρεβενά ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία και στον δρόμο Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επαγρύπνηση, ενώ μηχανήματα των δήμων σαρώνουν τις περιοχές με πυκνή χιονόπτωση προκειμένου να μην κλείσουν κεντρικοί δρόμοι.

Χωρίς ρεύμα τα Ζαγοροχώρια – Για 24 ώρες χωρίς νερό τα Ιωάννινα

Το βάρος του χιονιού τσάκισε δένδρα τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ. Τα συνεργεία της ΔΕΗ μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται από τις 6 το πρωί μέσα στα δάση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κρύας, η Δημοτική επιχείρηση Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως είναι αναγκασμένη να διακόψει την παροχή νερού στην πόλη για 24 ώρες τουλάχιστον. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ βρίσκονται από το πρωί στην Κρύα και εργάζονται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης.

Λόγω σφοδρής χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Καλαμά από το 8ο μέχρι το 11,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.

Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες).
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βέροιας

Με απόφαση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και όλων των Σχολικών Μονάδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) του Δήμου Βέροιας, αύριο Δευτέρα 15 και μεθαύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε δήμους της Θεσσαλονίκης λόγω του χιονιά που επικρατεί στην πόλη.

Ήδη οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Αμπελοκήπων Μενεμένης ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία στις περιοχές τους θα μείνουν κλειστά για αύριο, ενώ οι δήμοι Καλαμαριάς, Λαγκαδά και Θερμαϊκού εξέδωσαν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα σχολεία θα είναι κλειστά τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον δήμο Ωραιοκάστρου και από τους υπόλοιπους δήμους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, προβλέπεται η διεξαγωγή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Θεσσαλία

Εκτός από τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, δήμοι της Δυτικής Θεσσαλίας ανακοίνωσαν τη μη λειτουργία δομών εκπαίδευσης, από αύριο Δευτέρα (15/2), λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της κακοκαιρίας “Μήδεια” που επικρατούν ή θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Αιτία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο παγετός και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Με νεότερες ανακοινώσεις και αναλόγως των καιρικών συνθηκών, θα γνωστοποιούνται κάθε ημέρα τα σχετικά με τις σχολικές μονάδες, επισημαίνεται επίσης

Κλειστά σχολεία και στον Έβρο

Για τη λειτουργία των σχολείων την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 το πρωί αποφασίστηκαν τα εξής:

Στον Δήμο Ορεστιάδας: ΚΛΕΙΣΤΑ

Στο Δήμο Διδυμοτείχου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Στο Δήμο Σουφλίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης: ΚΛΕΙΣΤΑ

Στο Δήμο Σαμοθράκης: ΚΛΕΙΣΤΑ

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Διακοπή κυκλοφορίας και ανιολισθητικές αλυσίδες

Προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων δυο κατεύθυνσης της
«Εγνατίας οδού» από χ/θ 591,700 (α/κ Μέστης) έως την χ/θ 657,700 (Σ.Σ.Δ. κήπων), γιαοχήματα με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων. Από 13-02-2021/13:00 και για όσο διαρκέσουν οι καιρικές συνθήκες.

Προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο στην εδαφική αρμοδιότητα της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ητοι:

Ε.Ο. 2 Αλεξ/πολης – Γεφύρας Κήπων

Ε.Ο. 2Β Αλεξ/πολης – Γεφύρας Μεστης

Ε.Ο. 51 Αλεξ/πολης – Μάνδρας

Ε.Ο. 53 Αλεξ/λης – Αισύμης – Δερείου – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, Από 13-02-
2021/18:00 και για όσο διαρκέσουν οι καιρικές συνθήκες.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Επ. Ο. Δράμας- Σιδηρονέρου από το 13ο έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο).-

Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από το 17ο χλμ. (δ/ση Κοκκινογείων) έως το 53ο χλμ. (Τελωνείο
Εξοχής) .

Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας από το 4ο χλμ (κυκλικός κόμβος ΚΟΥΡΟΣ ΗΟΤΕL μέχρι το 16ο
χλμ (ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΚΑΡΗ) όρια με Νομό Καβάλας.

Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης, από το 16ο χλμ (οικισμός Νικηφόρου) μέχρι τα όρια με Νομό
Ξάνθης.

Ε.Ο. Δράμας – Σερρών από το 4ο χλμ (Δ/ση Ξηροποτάμου) έως το 18ο χλμ.,(όρια με
Νομό Σερρών).

Επ. Ο. Δράμας – Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο).

Στην Ε.Ο. Δράμας – Αμφίπολης από 6ο χλμ εως 13o χλμ (ορια Ν.Σερρών).

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία για τα φορτηγά οχήματα που ζυγίζουν πάνω από 3,5 τόνους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στο Εθνικό οδικό δίκτυο για τα φορτηγά οχήματα που
ζυγίζουν πάνω από 3,5 τόνους

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στις Ε.Ο. Ξάνθης – καβάλας, Ξάνθης – Κομοτηνής, Ξάνθης – Δράμας και Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου
φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 72ο χλμ έως το
160ο χλμ της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού περιφέρειας Ροδόπης απο χ/θ 545,6 έως και 591,7, λογω των επικείμενων εντόνων καιρικών φαινόμενων.

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω των επικειμένων έντονων καιρικών
φαινομένων στην περιφέρεια μας, όλων των οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5
τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των κάτωθι οδών:

Από το 1ο έως και το 26ο χλμ Π.Ε.Ο. Κομοτηνής – Π. Λάγους (γέφυρα).

Από το 1ο έως και το 32ο χλμ Επ. Ο. Κομοτηνής–Ιάσμου–Αμαξάδων (γέφυρα).

Από το 1ο έως και το 36ο χλμ Π.Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών – Διασταύρωση Μέστης.

Διακοπή κυκλοφορίας:

Από Δράνια προς Κάρδαμο Κύμη
Από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη
Από Νέα Σάντα προς Κέχρο
Από Δαρμένη προς Εσοχή.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α ΗΜΑΘΙΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, από τον ανισόπεδο

Κόμβο Κλειδίου (Χ/Θ 288,600) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (Χ/Θ 226,000).

Δ.Α ΚΙΛΚΙΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κιλκίς πλην της Α.Θ.Ε. (Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων (προγενέστερη ΑΔΑ:6ΛΠ446ΜΤΛΒ-ΝΞ4) την 11:20’ ώρα της 14-02-2021 μόνο για το τμήμα επί της Α.Θ.Ε

Δ.Α ΠΕΛΛΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο οδικό δίκτυο της Δ.Α. Πέλλας, ως εξής:
Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας, από το 39ο χλμ. έως το 118ο χλμ, παλ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας από το από το 108ο χλμ μέχρι και το
119,5ο χλμ, Από το 8,6ο χλμ Επαρχιακής οδού Έδεσσας – Βέροιας μέχρι και το 19ο χλμ Επαρχιακής οδού Έδεσσας-Βέροιας (Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας)
Επαρχιακή οδός Αριδαίας-Σκύδρας (σε όλο το μήκος της).
Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς έως το Χ.Κ. “Βορράς”.

Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των3,5 τόνων, στο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α25) Λαγκαδάς-Σέρρες Προμαχώνας, με κατεύθυνση προς Λαγκαδά από χ/θ 95+500 έως χ/θ 33+000 (ανισόπεδος κόμβοςΡιζιανών).

Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των3,5 τόνων, στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Δ.Α. Χαλκιδικής.
Από το 54ο έως το 85ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Χ/Θ 120,8 (Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) έως την Χ/Θ
181,1 (Α/Κ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού για τα Ι.Χ.Φ. αυτ-τα.
Ε.Ο. Γρεβενών-Τρικάλων, 1ο χλμ. έως 46ο χλμ.
Ε.Ο. Γρεβενών-Ιωαννίνων, 1ο χλμ. έως 40ο χλμ.
Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου
φορτίου άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.
Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου),13,9ο χλμ έως 14ο χλμ.
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, Επαρχιακής Οδού
Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), 18ο έως 28ο χλμ.

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου
φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Στον Οδικό Άξονα Α2 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ από Χ/Θ 181,1 Α/Κ Ανατολικής Σιάτιστας έως
Χ/Θ 227 Α/Κ Πολυμύλου.

Κάθετος Άξονας Α29 Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, από Χ/Θ 0,0 Α/Κ (Δυτικής Σιάτιστας)
έως Χ/Θ 17,5 Α/Κ 02 Αλιάκμονα.

Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας από 51ο χλμ. (όρια με Π.Ε . Λάρισας).

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων :
Στον αυτοκινητόδρομο Α27 (Τμήμα Νίκης-Φλώρινας).
Σε όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο.
Επ. Ο.*` Αμυνταίου-Καστοριάς, 1ο
χλμ. έως 25ο χλμ..
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων:
16ο χλμ. έως 30ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Φλώρινας- Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).
Δασική οδός Άνω Υδρούσας-Νυμφαίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών
αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 3,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
από την 13.00 ώρα της 13-02-2021 μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων, στα
κατωτέρω σημεία:
Από Χ/Θ (19+000) έως Χ/Θ (90+000) Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης
Από Χ/Θ (13+200) έως Χ/Θ (70+000) Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας –
Κοζάνης.
Από 1η έως 23η χ/θ Επ. Ο. Λάρισας – Καρδίτσας.
Από 52η– 78η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας.

Διακοπή κυκλοφορίας της Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, 3ο χλμ. (από την 08.30 ώρα της 12-01-2021, λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Τιταρησίου»).

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 22.00 ώρα της 13-02-2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση -παγετός) που επικρατούν στις περιοχές:

Από το 22ο χιλ της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας έως 75ο χιλ. Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας
(Γέφυρα Αλεξίου)

Από το 28ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (κόμβο Μουργκανίου) έως 65ο χλμ.
Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (Α/Κ Μαλακασίου)

Από το 1ο χλμ. Ε.Ο. Μουργκανίου – Γρεβενών (κόμβο Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ.
Ε.Ο. Μουργκανίου – Γρεβενών

Από το 4ο χλμ. (Δ/ση Πύλης – Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Πύλης –
Μεσοχώρας.

Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, ήτοι από αφετηρία – έναρξη χιλιομέτρησης θέσης μέχρι όρια Νομού Τρικάλων με Νομό Καρδίτσας (σε όλο το μήκος της).

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τ.Κ. Μεσοβουνίου – Αργιθέας Καρδίτσας (ύψος γέφυρας συνοικισμού Ζερβό) (από την
21.00 ώρα της 11-01-2021 λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Λαγκαδιώτη»).

Επαρχιακή Οδός Μουζακίου – Ανθοχωρίου (από την 17.00 ώρα της 12-01-2021 λόγω
υπερχείλισης υδάτων ρέματος).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Αράχοβας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 14.5 χ/θ

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων,
λόγω χιονόπτωσης:
Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου, από 64,700η έως 72η χ/θ (Από ώρα 01:05 της 14-02-2021)
Εθνική Οδός Καρπενησίου – Αγρινίου, από 72η έως 132η χ/θ (Από ώρα 01:05 της 14-
02-2021)
Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας (Από ώρα 01:05 της 14-02-2021)
Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Προυσσού – Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ (Από ώρα
01:05 της 14-02-2021)

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων:
Από Κόμβο Συνδετήριας Οδού Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας με τον Ε-65 έως την 34η χ/θ
του Ε-65 (Από ώρα 00:45 της 14-02-2021)
Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου, από 30η έως 64,700η χ/θ (Από ώρα 00:45 της
14-02-2021).
Εθνική Οδός Θερμοπυλών – Ιτέας, από 1η έως 22,600η χ/θ (Από ώρα 01:15 της 14-
02-2021)
Εθνική Οδός Λαμίας – Λάρισας, από 4η έως 54η χ/θ (Από ώρα 01:15 της 14-02-2021)
Εθνική Οδός Λαμίας – Καρδίτσας, από 4η έως 54η χ/θ (Από ώρα 01:15 της 14-02-
2021)
Επ. Οδός Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 1η έως 17η χ/θ, για όλα
τα οχήματα.
Π.Α.Θ.Ε., από 121,250 έως 242,079 χ/θ , για τα Ι.Χ.Φ. Άνω των 3,5 τόνων.
Π.Ε.Ο. Λαμίας- Λιβαδειάς, από το 37,1ο
– έως το 53,5 χλμ, και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας, για όλα τα οχήματα.

Στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65 από την 34,000 Χ/Θ εως την 47,500Χ/Θ και
στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Δ.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επαρχιακό δίκτυο Ν. Σαμοθράκης.
Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Δαδιάς
Ορεινός όγκος Δήμου Σουφλίου και Επαρχιακή Οδός Σουφλίου-Μεγ.Δερείου.
Επ. Ο. Προβατώνα – Λευκίμης
Επ. Ο. Αισύμης – Λεπτοκαρυάς

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ορεστιάδας

Δ.Α ΚΑΒΑΛΑΣ

Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο Θάσου.
Eθ..O. Καβάλας – Δράμας
Εθ.Ο. Καβάλας – Αμφιπόλης
Επ. Ο. Καβάλας – Νέας Περάμου
Επ. Ο. Ελευθερούπολης – Σερρών
Ορεινό δίκτυο Δήμων Καβάλας και Νέστου
Eπ. Ο. Ακροβουνίου-Αγίου Ανδρέα
Ε.θ. Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας (παραλιακή)

Δ.Α ΞΑΝΘΗΣ

4ο χλμ .Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου και σε όλο το οδικό δίκτυο του Δ. Μύκης Ξάνθης.
E.O. Νέας Κεσσάνης – Πόρτο Λαγός και εντός οικισμού Αβδήρων.
Στους οικισμούς: Εύλαλο, Άβατο, Εράσμιο, Μάγγανα, Δέκαρχο, Μέλισσα και Κυψέλη.
Ε.Ο. Ξάνθης – Δράμας από το 8ο χλμ έως τα όρια νομού Δράμας.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Επαρχιακό Δίκτυο από Δ/ση Καλλυντηρίου – Οργάνη – Βυρσίνη.
1ο χλμ. Της επαρχιακής οδού Νέας Σάντας-Δερείου
Σε ολο τον ορεινο ογκο του Ν. Ροδοπης
1ο χλμ. οικισμού Βελκίου μέχρι και τον κόμβο Μέστης, επίσης στην επαρχιακή οδό
Βέλκιο-Αετόλοφο-Αετοκορυφή, στην επαρχιακή οδό Κρωβύλη-Μαρώνειας καθώς και
επαρχιακή οδό Κρωβύλης-Δυώνης-Στρύμης-Σαλμώνη-Βέννα. Επ. Ο. Βέλκιο-Αετόλοφο-Αετοκορυφή
Επ. Ο. Κρωβύλη-Μαρώνειας
Επ. Ο. Κρωβύλης-Δυώνης-Στρύμης-Σαλμώνη-Βέννα
Επ. Ο. Άρατο για Φιλλύρα,
Επ. Ο. Φιλλύρα για Δοκό – Λαμπρό.
Επ. Ο. Καλλυντήριο για Δρανιά, από Φιλλύρα για Σκάλωμα – Δαρμένη, από Μικρό Πιστόγια Μύστακα – Αρριανά – Ήπιο – Αγιοχώρι – Στροφή – Νέδα.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης, από Δ.Δ. Χαμοκεράσων έως τα όρια νομού.
Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17ο χλμ. δ/ση Κοκκινογείων έως το 53ο χλμ, τελωνείο Εξοχής.

22οχλμ. Δ.Δ. Χαμοκεράσων – όρια νομού.
Από το 1ο χλμ. Της επαρχιακής οδού Νέας Σάντας-Δερείου

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α HMΑΘΙΑΣ

Όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ημαθίας.

Δ.Α ΚΙΛΚΙΣ

Εθνικό & Επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Κιλκίς εκτός από τη Νέα Εθνική Οδό ΑθηνώνΕυζώνων (Π.Α.Θ.Ε.).

Δ.Α ΠΕΛΛΑΣ

Όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας.
Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από 54ο έως το 70ο χλμ. (μέσω Ταξιάρχη).

Δασική Οδός Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη.

Δασική Οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Ε. Ο. Θεσσαλονίκης- Ιερισσού από το 38,5ο
έως το 110ο χλμ. και από το 65ο
έως το 110ο χλμ.(Κερασιά).

Ε. Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου από το 38,5ο
έως το 62ο χλμ.

Από 31,5ο χλμ έως το 47,5ο χλμ της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών (Κόμβος
Λακκώματος -Κόμβος Σωζοπόλεως)

Επ. Ο. Βάβδου-Σημάντρων.
Δασική οδός Βραστάμων – Ταξιάρχη.
Δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη- Βάβδου – Σανών – Δουπιών – Πολυγύρου –
Παλιοκάστρου.

Επ. Ο. Σανών – Δουμπιών (από το 53,5ο χλμ Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού έως
τα Δουμπιά).

Διασταύρωση Βάβδου (45ο χλμ Ε. Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου με κατεύθυνση προς Βάβδο) έως την Βάβδο.

Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας
Επ. Ο. Αρναίας –Στανού.
Επαρχιακής Οδού Παλαιοχωρίου – Αγ. Νικολάου από το 1ο έως το 17ο χλμ.
Δασική οδός Φούρκας- Κασσανδρείας (Αγία Μαρίνα).
Επ. Ο. Πολυγύρου-Ιερισσού Χαλκιδικής από το 31ο έως το 46ο χλμ. (θέση «πλατανόρεμα» έως θέση «γύφτισσα»).

Από το 17ο έως το 37ο χλμ της Επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Ουρανούπολης (Από
Ολυμπιάδα έως Μετόχι Ι.Μ. Χιλιανδαρίου)

Επί της Επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.

Από το 33οχλμ έως το 38ο
χλμ της Επαρχιακής οδού Μουδανιών – Κυκλώματος Κασσάνδρας
Επ. Ο. Πολυγύρου-Πλανών
Δασικής οδού Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη.

Από το 31,5ο χλμ έως το 47,5ο χλμ της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών (Κόμβος

Λακκώματος -Κόμβος Σωζοπόλεως) (Από 10:00 ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά
χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων)

Από το 6ο χλμ έως το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Ν..Μουδανιών – Σιθωνίας (διασταύρωση Ολύνθου έως διασταύρωση Καλυβών)

Επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών
Δασική οδός Κασσανδρίας-φουρκας
Δασική οδός Κασσανδρινό-Πολύχρονο
Δασική οδός Χανιώτη-Σκιώνη
Δασική οδός Πευκοχώρι-Αγία Παρασκευή.
Περιοχές Καρυών και Δάφνης του Αγίου Όρους.

Δ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ
Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από 17 χ/θ έως 44 χ/θ (Π.Ε. Λάρισας).

Από το 23ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου (έως όρια με Π.Ε.
Ημαθίας)

Επαρχιακή Οδός Κολινδρού-Ρυακίων-Καστανίας Πιερίας

Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ

Eπαρχ. Oδός Σερρών-Χρυσοπηγής-Ορεινής του Δήμου Σερρών
Επαρχ. Όδος Σερρών-Ελαιώνα- Άνω Βροντούς του Δήμου Σερρών
Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του
Δήμου Σιντικής.

Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Αγριανής, Αγίου Χριστοφόρου, Αναστασιάς, Σφελινού Σκοπιάς του Δήμου Νέας Ζίχνης.
Επαρχ. Οδός Νιγρίτας- Λαγκαδίου του Δήμου Βισαλτίας.
Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Ηλιοκώμης- Κορμίστας του Δήμου Αμφίπολης
Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Σ Σ Αγγίστας (Δήμου Νέας Ζίχνης)- Αγγίστας
(Δήμου Αμφιπόλεως).
Επαρχιακή οδός Σερρών-Λαϊλιάς (χιονοδρομικό κέντρο).
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς.

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here