Κορονοϊός – Βρετανία: 10.972 νέα κρούσματα και 258 θάνατοι – Προχωρούν με ταχύτητα οι εμβολιασμοί

Η Βρετανία ξεπέρασε σήμερα το συμβολικό ορόσημο των 15 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Η Βρετανία κατέγραψε 258 νέους θανάτους που σημειώθηκαν σε διάστημα 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό στην COVID-19 τεστ και 10.972 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως 15.062.189 άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της ασθένειας που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2, επιβεβαιώνοντας ανακοίνωση που είχε εκδοθεί νωρίτερα.

Πάνω από 15 εκατ. εμβολιασμοί

Η Βρετανία ξεπέρασε σήμερα το συμβολικό ορόσημο των 15 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, που είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού, μέσω του Twitter.

«15.000.000! Φανταστική ομάδα», έγραψε ο υπουργός, επικαλούμενος στοιχεία που συγκέντρωσε ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, βασισμένος στα δεδομένα από τις τέσσερις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «σημαντικό ορόσημο» το γεγονός ότι έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, προσθέτοντας: «Κανείς δεν επαναπαύεται στις δάφνες του (…) Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και αναμφίβολα θα υπάρξουν εμπόδια, όμως μετά από όλα αυτά που επιτύχαμε ξέρω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Τα επίσημα στοιχεία πρόκειται να ανακοινωθούν γύρω στις 18.00 σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here