Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες 2-3 ημέρες συστήνει η Πυροσβεστική

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαρθακογιάννης, μίλησε αναφορικά με το ποια είναι η κατάσταση με την επέλαση της «Μήδειας» στη χώρα.

«Από την Πέμπτη και αμέσως μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα πραγματοποιούνται συσκέψεις της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού», είπε ο κ. Βαρθακογιάννης.

«Πανελλαδικά είχαμε μικροπροβλήματα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιήσει οχτώ μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, και 38 κοπές δέντρων. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβασή μας για την κατάσβεση πυρκαγιών και σε καμινάδες. Όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει τεθεί σε επιφυλακή», συνέχισε ο ίδιος.

«Όλος ο μηχανισμός, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, αλλά θα πρέπει όλοι μας τις επόμενες 2-3 ημέρες να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση θερμαντικών, να αποφεύγουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση, στο αυτοκίνητό μας να διαθέτουμε αντιολισθητικές αλυσίδες, και να γνωρίζουμε πώς τοποθετούνται. Πρέπει να κινούμαστε πάντα με γεμάτη τη δεξαμενή καυσίμων και οι οδηγοί και οι πεζοί να προσέχουν για τον παγετό, κυρίως τις πρωινές ώρες αύριο. Επίσης η ΛΕΑ υπάρχει για την αποκλειστική χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων παροχής βοήθειας», κατέληξε ο κ. Βαρθακογιάννης, μιλώντας στο Mega.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here