Απολέπιση από ζάχαρη : Λόγοι που πρέπει να την αποφύγετε


Η απολέπιση παίζει βασικό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος. Η διαδικασία βοηθά στην απαλλαγή των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στον καθαρισμό των πόρων σας, μειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση της ακμής, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.  Η τακτική απολέπιση επιτρέπει επίσης καλύτερη διείσδυση των ορών και των ενυδατικών, έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Σωστός και λανθασμένος τρόπος απολέπισης

  • Ακόμα, υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λανθασμένος τρόπος απολέπισης του δέρματός σας – ιδιαίτερα ευαίσθητων περιοχών όπως το πρόσωπό σας. Η πολυπόθητη απολέπιση ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του θαμπό δέρματος σε άλλα μέρη του σώματος, αλλά αυτοί οι τύποι απολέπισης είναι πολύ σκληροί για το δέρμα του προσώπου.
  • Σκεφτείτε άλλες εναλλακτικές λύσεις απολέπισης για το πρόσωπό σας για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να προκαλέσετε ερεθισμό.
Πιθανές παρενέργειες από τη χρήση απολέπισης ζάχαρης στο πρόσωπό σας
  • Ένα τρίψιμο ζάχαρης αποτελείται από μεγάλους κρυστάλλους ζάχαρης. Η ιδέα είναι να κάνετε μασάζ αυτών των κόκκων στο δέρμα σας για να αφαιρέσετε τα συντρίμμια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
  • Ωστόσο, η τραχιά φύση των απολέπισης ζάχαρης τα καθιστά πολύ σκληρά για το δέρμα του προσώπου. Μπορούν να δημιουργήσουν μικρά δάκρυα στο δέρμα και να προκαλέσουν βλάβη, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε κανονική ζάχαρη.

Η χρήση απολέπισης ζάχαρης στο πρόσωπό σας μπορεί να οδηγήσει σε:

  • ερεθισμός
  • ερυθρότητα
  • ξηρότητα
  • γρατζουνιές και πληγές

Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες ισχύουν όχι μόνο για απολέπιση ζάχαρης που μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα ή στο διαδίκτυο, αλλά και για σπιτικά καθαριστικά, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε λεπτότερους κόκκους λευκής και μαύρης ζάχαρης. Κατά κανόνα, οι κρύσταλλοι ζάχαρης πρέπει να αποφεύγονται εντελώς για το πρόσωπο .

Ασφαλέστερη απολέπιση προσώπου
  • Οι πιο ήπιες απολέπιση μπορεί να είναι κατάλληλες για εβδομαδιαία απολέπιση, αλλά μόνο εάν έχουν μικρά, στρογγυλά σχήματα σωματιδίων. Πάντα να δοκιμάζετε πρώτα μια μικρή ποσότητα απολέπισης προσώπου στο χέρι σας – αν είναι πολύ σκληρή για το σώμα σας, είναι πολύ λειαντική για το πρόσωπό σας.

Ακολουθεί βίντεο για την Απολέπιση προσώπου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ