Κορωνοϊός – μητρικό γάλα: Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID;

Η μελέτη με τίτλο: «Χαρακτηρισμός του SARS-CoV-2 RNA, αντισώματα και ικανότητα εξουδετέρωσης στο γάλα που παράγεται από γυναίκες με COVID-19», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό mBio – ανέλυσε 37 δείγματα γάλακτος που υποβλήθηκαν από 18 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με COVID-19. Κανένα από τα δείγματα γάλακτος δε βρέθηκε να περιέχει τον ιό, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των δειγμάτων περιείχαν δύο αντισώματα ειδικά για τον ιό.

Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία ότι οι θετικές στον COVID-19 μητέρες δεν πρέπει να διαχωρίζονται από τα νεογέννητα παιδιά τους. Κατά την έναρξη της πανδημίας, σημαντικοί οργανισμοί υγείας έχουν συχνά παράσχει αντιφατικές συμβουλές σχετικά με το εάν αυτός ο διαχωρισμός ήταν απαραίτητος. Αυτή η έκθεση ελπίζουμε ότι θα προσφέρει νέα σαφήνεια σχετικά με την καθοδήγηση για τις μητέρες μετά τον τοκετό.

«Θέλουμε να αποσπάσουμε μια μητέρα από το μωρό της μόνο εάν είναι ιατρικά απαραίτητο», δήλωσε η συν-ερευνήτρια Μπρίτζετ Γιάνγκ, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Παιδιατρικής στο URMC, «Ωστόσο, το ζήτημα ήταν πολύ συγκεχυμένο για τους ασκούμενους που δεν έχουν επαρκή στοιχεία. Αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το μητρικό γάλα από μητέρες που είχαν λοίμωξη COVID-19 περιέχει συγκεκριμένα και ενεργά αντισώματα κατά του ιού και ότι δε μεταφέρουν τον ιό μέσω του γάλακτος. Αυτά είναι υπέροχα νέα!»

Το URMC χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 130.000 $ από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για αυτή την έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα URMC διευθύνεται από τον Antti Seppo, Ph.D., στο Τμήμα Παιδιατρικής. Άλλοι ερευνητές είναι ο Casey Rosen-Carole. M.D., ιατρικός διευθυντής υπηρεσιών και προγραμμάτων γαλουχίας στο URMC και Kirsi Jarvinen-Seppo M.D., Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Παιδιατρικής και επικεφαλής Παιδιατρικής Αλλεργίας και Ανοσολογίας.

Οι Mark Sangster, PhD και David Topham, PhD, αμφότεροι ερευνητές στο Τμήμα Μικροβιολογίας και ανοσολογίας, έκαναν την κύρια εργασία μέτρησης των επιπέδων ανάλυσης αντισωμάτων στο εργαστήριό τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here