Κορονοϊός στη Βραζιλία: 595 θάνατοι και 20.937 κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε την Κυριακή (11/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 595 ασθενείς με COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 20.937 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 533.488 νεκρούς επί συνόλου 19.089.940 μολύνσεων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν την παραπομπή του Μπολσονάρο

Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων υποστηρίζει την παραπομπή του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε το Σάββατο (10/7) στη δημοσιότητα, καθώς σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά, που σχετίζεται με την προμήθεια εμβολίων, πλήττουν την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα του δεξιού ηγέτη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Datafolha, 54% των Βραζιλιάνων υποστηρίζουν την πρόταση στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου της χώρας να αρχίσουν διαδικασίες παραπομπής σε βάρος του Μπολσονάρου, ενώ 42% είναι αντίθετοι. Στην προηγούμενη έρευνα της Datafolha για το θέμα, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί το Μάιο, υποστηρικτές και αντίπαλοι της παραπομπής ήταν ουσιαστικά ισόπαλοι.

Σε μια χωριστή έρευνα της Datafolha, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, 51% των Βραζιλιάνων είπαν πως αποδοκιμάζουν τον Μπολσονάρου, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο αφότου ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα, τον Ιανουάριο 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ