Στο τραπέζι αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης – Τα σενάρια και το δίλημμα για τους μεικτούς χώρους


Αλλάζει, όπως όλα δείχνουν το σχέδιο λειτουργίας της εστίασης από τις 15 Ιουλίου λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της μετάλλαξης «Δέλτα», η οποία κυριαρχεί πλέον στη χώρα

Σημειώνεται πως το αρχικό πλάνο που είχε ανακοινωθεί προέβλεπε πως το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση θα γινόταν με δυο ταχύτητες. Οι επιχειρηματίες θα επέλεγαν αν θα δέχονταν μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους στα μαγαζιά τους. Δηλαδή αν οι χώροι θα ήταν μεικτοί ή αμιγώς για εμβολιασμένους. Ωστόσο τα νέα δεδομένα αναφορικά με την πανδημία βάζει στον «πάγο» τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι στους εσωτερικούς χώρους να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται άμεσα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο κυβερνητικό επιτελείο , σταθμίζοντας τις καινούριες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη «Δέλτα» θεωρούν πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα των μεικτών εσωτερικών χώρων στην τρέχουσα συγκυρία.

Σχετικά με τους μεικτούς χώρους, και το σε ποιους θα δοθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα, η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για διαχωρισμό των επιχειρήσεων ανάλογα με το αντικείμενο τους. Ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν μπορεί τα εστιατόρια και τα beach bar να λειτουργήσουν με διαφορετικό σύστημα.

Όλα τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοικτά και όλα θα κλειδώσουν τις επόμενες ώρες.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση στις 15 Ιουλίου θα ανοίξουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία στους χώρους αυτούς των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν νοσήσει.

Για το θέμα των μεικτών ή αμιγών χώρων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ δυο εβδομάδων.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης, αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς», λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα μπαρ σε μια τουριστική περιοχή που συνήθως χαρακτηρίζεται από ελάχιστα τραπέζια και όρθιους πελάτες σε σοκάκια της Μυκόνου της Πάρου κτλ. Είναι πολύ οριζόντιο να πει κανείς το πώς θα κινηθούμε αυτή τη στιγμή».

«Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν αλλά όλοι θα τα ξέρουν έγκαιρα» ξεκαθάρισε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ