Πολύ νωρίς για υποψηφιότητες – Υπομονή να δούμε ποιοι θα περάσουν τη βάση στον ανασχηματισμό


Τα σενάρια των γαλάζιων υποψηφιοτήτων και στο βάθος ανασχηματισμός – Vertical and slow jigging, που λένε οι έμπειροι ψαράδες…

Διάβαζα στον Κυριακάτικο Τύπο τα χιλιοειπωθέντα και πολλάκις γραφέντα περί των γαλάζιων υποψηφίων για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Που θα πάει ο τάδε υπουργός, που θα κατέβει ο δείνα κλπ. Τα ίδια πράγματα που γράφονται εδώ και μήνες. Αν δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα κατέβει τελικά στον Δυτικό Τομέα ή στην Α’ Αθήνας, αν η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου θα κατέβει στον Πειραιά, αν ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα κατέβει στο Νότιο Τομέα ή στον Πειραιά από όπου και κατάγεται και πολλά άλλα σενάρια.

Μέσα στα παραπάνω είναι βέβαια και ο Κυριάκος Πιερρακάκης που ετοιμάζεται για την Α΄Αθήνας, αν ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης θα εκτεθεί στη λαϊκή ψήφο στον Πειραιά, αλλά και τι θα κάνει ο Στέλιος Πέτσας στην Ανατολική Αττική που θα έχει απέναντί του τον Μάκη Βορίδη. Δε λέω, σεβαστές οι αγωνίες των γαλάζιων υπουργών, αλλά επιτρέψτε μου την εκτίμηση ότι βιάζονται…

Βιάζονται για δύο βασικούς λόγους:

-Ο πρώτος είναι ότι δεν θα αποφασίσουν οι ίδιοι αν και πού θα είναι υποψήφιοι. Θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και

-ο δεύτερος λόγος είναι ότι πριν από τις υποψηφιότητες θα προηγηθεί ο ανασχηματισμός. Αυτό θα έπρεπε να τους απασχολεί περισσότερο, εκτός κι αν όλοι τους πιστεύουν ότι έχουν περάσει στην επόμενη φάση… που πολύ αμφιβάλλω.

Οι αλλαγές στον επικείμενο ανασχηματισμό προφανώς και θα προβληματίσουν αρκετούς από τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης που παρουσιάζουν φαινόμενα αρρυθμίας.

Τουλάχιστον αυτή η περίοδος που διανύουμε σήμερα δεν ενδείκνυται για να ξεκινήσει κάποιος προεκλογικό αγώνα. Άλλωστε, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει το πράσινο φως σε κανέναν και πολύ περισσότερο δεν έχει κηρύξει ούτε καν σε off the record επίπεδο έναρξη προετοιμασίας εκλογών.

Αντίθετα, όπως μαθαίνω στις εισηγήσεις που δέχεται προς αυτή την κατεύθυνση απαντά με νόημα: «Δεν είναι ώρα να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση»… Άλλωστε θυμίζω ότι στο πρόσφατο άρθρο του στο Newsbomb.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θέλω η κυβέρνηση να κριθεί από τον λαό στο τέλος της τετραετίας. «… θα κριθούμε, στο τέλος της τετραετίας, από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά», έγραψε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την επέτειο των δυο ετών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Εν ολίγοις αν ισχύουν αυτά που λέει ο πρωθυπουργός περί εξάντλησης της τετραετίας, τότε ο επικείμενος ανασχηματισμός θα είναι ανασχηματισμός – restart, επανεκκίνησης για να δώσει περισσότερο χρόνο ζωής στην κυβέρνηση.

Κοντολογίς, κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο… Από τις 23 Αυγούστου και μετά θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον κολιό. Άσε που το ψάρεμά του είναι πιο εύκολο τον Αύγουστο… vertical and slow jigging, που λένε οι ψαράδες…

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ