Εμβολιασμός: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca – στα mega εμβολιαστικά κέντρα

Από σήμερα στη «μάχη» των εμβολιασμών μπαίνουν και δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο Mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα “Προμηθέας”, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως θα λειτουργεί 08:00 με 20:00.

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και αυτό στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες τους από σήμερα. Στο πρώτο θα υπάρχουν σε αυτή τη φάση 40 εμβολιαστικές γραμμές και στο δεύτερο πάνω από 20, με δυναμικότητα 2.000 και 1.000 εμβολιασμών αντίστοιχα σε ημερήσια βάση.  Αργότερα και με βάση τις παραλαβές, θα μπουν στον σχεδιασμό και τα άλλα δύο mega κέντρα, στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο και στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστεριού. Τα κέντρα αναμένεται να περάσουν στην πλήρη δυναμικότητα τους από τον Απρίλιο και μετά, όταν θα μαζικοποιηθούν και οι παραλαβές, τόσο από τη Pfizer και τη Moderna, όσο και από την AstraZeneca.

Ήδη από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους πολίτες από 75 έως 79 ετών, ενώ ταυτόχρονα και “τρέχουν” και τα ραντεβού για τους 60 ετών. Η κεντρική εκτίμηση είναι ότι ως το τέλος του Μαρτίου, συνολικά, θα έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί. Εντός του Μαρτίου, θα ξεκινήσουν και τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα από 70-74 και τους μεταμοσχευμένους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here