Νέα Ζηλανδία- Covid-19: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη περισσότερο μεταδοτική

“Είχαμε απόλυτο δίκιο να αποφασίσουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς υποθέταμε ότι θα ήταν μια από τις πιο μεταδοτικές παραλλαγές”, ανέφερε η Ardern. Δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα από την αλληλουχία 3ου κρούσματος που σχετίζεται με το σύμπλεγμα Όκλαντ, όλα τα μέλη της ίδιας οικογένειας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Η Ardern διέταξε κλείδωμα 3 ημερών στο Auckland μετά την ανακάλυψη του νέου κρούσματος, κλείσιμο δημόσιων χώρων και απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων εκτός σπιτιών, εκτός από γάμους και κηδείες, όπου επιτρέπονται έως και 10 άτομα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά για τα παιδιά βασικών εργαζομένων, αλλά ζητήθηκε από άλλα να παραμείνουν στο σπίτι. Η χώρα έχει επαινεθεί ευρέως για τον χειρισμό της πανδημίας, αναφέροντας 25 θανάτους σε πληθυσμό 5 εκατομμυρίων από την έναρξη της πανδημίας πριν από ένα χρόνο. Η πηγή των τελευταίων περιπτώσεων βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι περιορισμοί στο Όκλαντ και στην υπόλοιπη χώρα, όπου είναι πιο χαλαροί, θα επανεξεταστούν την Τρίτη.

Ο Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής της Αυστραλίας Δρ Paul Kelly συγκάλεσε μια επείγουσα συνεδρίαση αργά την Κυριακή και αποφασίστηκε ότι όλες οι πτήσεις που προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία θα ταξινομηθούν ως πτήσεις «Ερυθράς Ζώνης» για μια αρχική περίοδο 72 ωρών από τη Δευτέρα. Η ταξιδιωτική  φούσκα δημιουργήθηκε έτσι ώστε οι ΝεοΖηλανδοί να μπορούν να φτάσουν στην Αυστραλία χωρίς να χρειαστεί να περάσουν 14 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο, αν και η καραντίνα ήταν υποχρεωτική για άτομα που ταξιδεύουν προς την άλλη κατεύθυνση.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here