Μύκονος: Γέμισαν λύματα δυο παραλίες – «Έσκασε» αγωγός αποχέτευσης


Μεγάλη αναστάτωση σε δυο από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες μετά από βλάβη στα αντλιοστάσια.

Μη επεξεργασμένα λύματα διέρρευσαν στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατύς Γιαλός λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου.

Η εκροή λυμάτων σταμάτησε και στις δύο περιοχές, αλλά τα προβλήματα που δημιούργησε είναι σοβαρότατα. Η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημάνθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η κολύμβηση τουριστών και ντόπιων.

Η γενικότερη δυσοσμία προκαλεί αγανάκτηση και σύμφωνα με ρεπορτάζ, τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από τα καταλύματα, κοντά στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, και απευθύνθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία.

Aνακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου

Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατυς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου. Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημανθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ