Χρύσα Διαμαντοπούλου: Σκηνοθέτης μας ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή – Χαστούκισε τη μία κοπέλα

Ενόσω, οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών στο χώρο του θεάτρου συνεχώς πληθαίνουν, άλλη μια αποκάλυψη ήρθε στο φως τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για καταγγελία που πραγματοποιηθήκε από την ηθοποιό Χρύσα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση.

Η κα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ), αποκάλυψε ότι γνωστός σκηνοθέτης ζήτησε στο παρελθόν, από την ίδια και μια συνάδελφό της, να αυτοϊκανοποιηθούν μπροστά του επί σκηνής. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, όταν η μία εκ των ηθοποιών αρνήθηκε, ο σκηνοθέτης δε δίστασε να την χαστουκίσει.

Συγκεκριμένα, η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε τα εξής: “Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μας ζήτησε να αυνανιστούμε στη σκηνή. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά. Μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό, όλο και πιο προσωπικό, και είπαμε ‘στοπ’ δεν είναι τέχνη αυτό. Άρχισε να φωνάζει και πήγε σε μια κοπέλα που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο και τη χαστούκισε”, αποκάλυψε η ηθοποιός στην συνέντευξή της σε δημοσιογράφο του δελτίου.

Επιπλέον, ηθοποιός ισχυρίζεται ότι αφού επέστρεψε από το Λονδίνο – όπου βρισκόταν για λόγους συνέχισης σπουδών -, ο ίδιος άνθρωπος χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του προκειμένου να την εμποδίσει να βρει δουλειά στο θέατρο. Ειδικότερα, η κα Διαμαντοπούλου είπε τα εξής: “Αυτός ήταν ένας τρόπος που δρούσαν αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζοντας ότι έχουν εξουσία και το όνομά τους ‘περνάει’ στο χώρο, έλεγαν ‘ποια είναι αυτή που θα πει κάτι’. ‘Έλυνε και έδενε’ έλεγε ο ίδιος” ανέφερε η ηθοποιός και πρόσθεσε:

“Δεν θα σταματήσει να με στοιχειώνει. Για αυτό αποφάσισα να μιλήσω. Για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου που είναι 13 χρονών και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια”, επιτόνισε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here