Θεοδωρίδου: «9 στους 10 θανάτους και 8 στις 10 εισαγωγές στις ΜΕΘ αφορούν ασθενείς άνω των 60 ετών»

Στη συνέχεια διευκρίνισε: «Η προτεραιοποίηση στηρίζεται στην επιστημονική τεκμητρίωση με την ανασκόπηση μελετών, που κυρίως εκτιμούν τον κίνδυνο της σοβαρής νόσου και του  θανάτου. Εκτός βέβαια από τις βιβλιογραφίες σημαντικές ήταν και οι πληροφορίες από άλλα κράτη».

Έτσι τα κριτήρια των εμβολιασμών διαμορφώνονται ως εξής:

Προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο

Προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο λόγω επαγγέλματος για σοβαρή νόσο, άνθρωποι που εκτίθενται δηλαδή παραπάνω

Διασφάλιση παροχής βοήθειας

Η κυρία Θεοδωρίδου πρόσθεσε: «Τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας από την ηλικιακή κατανομή δείχνουν σαφώς ότι η ηλικία αποτελεί τον πλέον επιβαρυντικό παράγοντα για τον κορωνοϊό».

Και υπογράμμισε: «9 στους 10 θανάτους και 8 στις 10 εισαγωγές στις ΜΕΘ αφορούν ασθενείς άνω των 60 ετών», τονίζοντας ότι ο συνδυασμός της ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων είναι ο πλέον επιβαρυντικός παράγοντας για τη νόσο.

Όπως είπε: «Στόχος είναι να σχηματιστεί ένα τείχος προστασίας που είναι όχι μόνο των ατόμων αλλά και τους συστήματος υγείας».

Και συνέχισε: «Όταν η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη η ηλικία αποτελεί τον παράγοντα προτεραιοποίησης. Όλες οι ομάδες μπορούν να συμπτυχθούν εφόσον υπάρχουν άφθονα εμβόλια, μεγάλος αριθμός εμβολίων».

Τέλος εξήγησε με ποιον τρόπο τίθεται η προτεραιότητα στους εμβολιασμούς και διευκρίνισε ποια είναι συγκεκριμένα τα υποκείμενα νοσήματα που θα ληφθούν υπόψη.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here