Ζευγάρια Yoga: Πώς η yoga μπορεί να ενισχύσει τη ζωή του ζευγαριού

Τα χαλαρωτικά και τονωτικά οφέλη της yoga μπορεί να παράσχουν μια θαυμάσια απόδραση από το άγχος της καθημερινής ζωής, αυξάνοντας, παράλληλα, την ευελιξία και τη σωματική σας δύναμη. Τα οφέλη της αρχαίας, ωστόσο, αυτής πρακτικής εκτείνονται πολύ πέραν των σμιλεμένων γλουτών. Σύμφωνα με μελέτες, η συχνή και συνεπής εξάσκηση yoga μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία, περιλαμβανομένης της θεραπείας της αϋπνίας και της πρόληψης ασθενειών, όπως ο διαβήτης. Παραδοσιακά, η yoga είναι μια ατομική πρακτική. Μια ευκαιρία να τεντώσετε το σώμα, να αναπνεύσετε και να επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή.

Ωστόσο, η από κοινού άσκηση γιόγκα με ένα άλλο άτομο, είτε πρόκειται για φίλο, σύντροφο ή άλλο σημαντικό άτομο, μπορεί να έχει τα δικά της μοναδικά οφέλη στην υγεία και ευημερία της σχέσης. Γνωστή ως γιόγκα ζευγαριών, αυτή η πρακτική επιτρέπει σε δύο άτομα να συσχετιστούν μεταξύ τους μέσω υποβοηθούμενων poses. Αυτό φαίνεται πως μπορεί να επεκτείνει τα επιπέδα εμπιστοσύνης μέσα στη σχέση και να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ των μελών.

Η Julia Lehrman, πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια yoga που διδάσκει στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, λέει ότι: “Μια εμπειρία yoga ζευγαριών μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα είδος μίνι ‘εργαστηρίου’ για την ενίσχυση μιας σχέσης. Αντί να πηγαίνουν σε ένα μάθημα και να ασκούνται o έναw δίπλα στοn άλλο, στην πρακτική της yoga για ζευγάρια αναμένεται από τους συντρόφους να προσέχουν πραγματικά ο ένας τον άλλο κάθε στιγμή και να συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων”.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η κα Lehrman: “Η πρακτική έχει αμοιβαία οφέλη και για τους δύο συμμετέχοντες. Mελέτες δείχνουν ότι η yoga για ζευγάρια έχει πλεονεκτήματα, που περιλαμβάνουν τη μείωση του άγχους και την καλύτερη σεξουαλική ζωή”. Ειδικότερα, όσον αφορά τις ρομαντικές ή σεξουαλικές σχέσεις, η yoga για ζευγάρια μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της διέγερσης και της σεξουαλικής ικανοποίησης των συντρόφων. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστημιακό Σύστημα Υγείας του Loyola, αυτού του είδους η συνεργατική πρακτική μπορεί να βοηθήσει ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here