Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στην Κρήτη με… άγριες διαθέσεις – Σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά

Στον Ομαλό Χανίων, στα Ανώγεια και στο Οροπέδιο Λασιθίου απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες 

Με άγριες διαθέσεις κατέφθασε στην Κρήτη νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η κακοκαιρία «Μήδεια». Οι χιονοπτώσεις είναι έντονες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει ήδη δουλειά.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, στον Ομαλό Χανίων, στα Ανώγεια, στο Οροπέδιο Λασιθίου τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μηχανήματα των Δήμων αλλά και της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει ήδη τον αποχιονισμό των δρόμων, αλλά σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και ειδικότερα από αύριο και προς την Τετάρτη.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου υπάρχει πρόβλημα με τη συγκοινωνία γιατί πριν το χωριό Κερά του Δήμου Χερσονήσου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση, την οποία προσπαθούν να αποκαταστήσουν μηχανήματα των δήμων. Ο δρόμος είναι κλειστός λόγω των εργασιών, ενώ η χιονόπτωση που έχει ήδη ξεκινήσει αναμένεται να δυσχεράνει τις εργασίες, αλλά και την κίνηση των αυτοκινήτων.

Η χιονόπτωση έχει ξεκινήσει και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο τα 400 μέτρα, με τα μηχανήματα του δήμου Μαλεβιζίου να έχουν ξεκινήσει ήταν τις προσπάθειες να μην κλείσουν οι δρόμοι προς Γωνιές, Αστυράκι, Αηδονοχώρι και Καμαριώτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here