Χρηματοδοτικά προγράμματα: Πώς θα λάβετε επιδότηση για να μην… «καείτε»!

Ο χειμώνας έδειξε τις περασμένες ημέρες για πρώτη φορά τα… δόντια του φέτος, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ανάγκη αποδοτικής αλλά και οικονομικής θέρμανσηςτων σπιτιών τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια.

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να είναι… απαγορευτική για αρκετά νοικοκυριά και ιδιαίτερα για όσα δεν δικαιούνται το επίδομα, αρκετοί είναι αυτοί που διερευνούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Το φυσικό αέριο, η γεωθερμία και τα συστήματα αντλιών θέρμανσης, είναι μερικές από αυτές τις εναλλακτικές μορφές και η νομοθεσία είναι στο «πλευρό» και των ιδιοκτητών διαμερισμάτων πολυκατοικιών να προχωρήσουν στην υιοθέτηση τους χωρίς να βρουν μπροστά τους το εμπόδιο της έγκρισης από τους άλλους ενοίκους.

Συγκεκριμένα, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να αποκόπτονται από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης των πολυκατοικιών τους, χωρίς να λαμβάνουν τη συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών, όπως και απαλλάσσονται πλήρως από όλες τις κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης.

Μοναδική υποχρέωση τους είναι η συμμετοχή στην ετήσια δαπάνη συντήρησης του καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι… για να μην «καούν»

Τα βήματα

Κάθε ιδιοκτήτης, ανεξαρτήτως του ποσοστού συνιδιοκτησίας και αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων συνιδιοκτητών πολυκατοικίας, έχει το δικαίωμα να ζητήσει εγγράφως την σύγκληση συνέλευσης με θέμα την αποσύνδεσή της ιδιοκτησίας του από την κεντρική θέρμανση του κτηρίου.

Στις περιπτώσεις που η πολυκατοικία δεν έχει διαχειριστή – στον οποίον πρέπει να δοθεί η γραπτή αίτηση για συνέλευση – ή αν ο διαχειριστής δεν συγκαλέσει τη συνέλευση εντός 30 ημερών, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να την συγκαλέσει, αναρτώντας πρόσκληση στην είσοδο του κτηρίου. Αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 10 ημέρες από τότε που ανάρτησε την πρόσκληση.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here