Πατριάρχης Θεόδωρος: Ελλάδα και Κύπρος είναι πολύ κοντά στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στους 15 Απόδημους νέους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, που επισκέφθηκαν την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, στα πλαίσια της 4ης φάσης του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες», που είναι αφιερωμένο στην απόδημη νεολαία.

«Καλώς ορίσατε στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια», τους είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η μεσογειακή πόλη περιβάλλεται από τη θάλασσα, μία μεγάλη ευλογία και για τις τρεις χώρες.

Αναφερόμενος στον Αιγύπτιο Πρόεδρο ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του οποίου δική του πρωτοβουλία είναι το «ΝΟΣΤΟΣ», που συναποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών το 2017, είπε ότι «ο Αιγύπτιος ηγέτης ονειρεύεται να πάει τη χώρα του μπροστά. Και σε αυτήν την προσπάθειά του, είναι πολύ κοντά του η Ελλάδα και η Κύπρος».

Μάλιστα, παρουσία του πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος Νάρκισσου και του αναπληρωτή Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη , ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία της, την υποκυβερνήτρια της Αλεξάνδρειας Δρα Ζακλίν ‘Αιζερ, ενώ η εκπρόσωπος της υπουργού Διασποράς, Ντόα ‘Αντρι, προσέφερε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ένα αναμνηστικό του «ΝΟΣΤΟΣ» εκ μέρους της Ναμπίλα Μάκραμ.

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Δημήτρη Κάβουρα, όλους τους νέους που τον επισκέφθηκαν σήμερα από τις τρεις χώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ